Zanimljivosti

“Siću” stavljajte u LIMENU POSUDU, i POSOLITE! EVO i zašto…

Za danas za vas imamo jednu vrlo interesantnu priču koja će vas skoro zagarantovano najterati da se duboko zamislite i možda da čak u nastavku svog života učinite neke veoma pozitivne, dobre i humane stvari.

Danas govorimo o nekim starim narodnim vjerovanjima, a ovi naši prostori su poznati baš po tome. Ovdje ljudi itekako vjeruju u sve to. Biste li voljeli živjeti bolje i ljepše?

Naravno da da, kako da ne? Ali, ako ćemo iskreno, bez laganja, najbolji je život kada imate pare. Novac rješanja skoro sve probleme u životu, pa se tako može slobodno reći da je mnogo lakše živjeti kada ste bogati, nego suprotno, zar ne? Ali, kako brzo i lako zaraditi dovoljno novca, i koliko je zapravo “dovoljno”?

Postoji jako mnogo narodnih priča na koji način i kako zaraditi puno para. Neki kažu da uvijek treba držati samo jedan novčić u novčaniku, jer prema nekim narodnim vjerovanjima on nikada ne smije biti potpuno prazan. Taj jedan novčić ne voli da bude usamljen pa će privlačiti druge da mu prave društvo i eto kako ćete vrlo brzo imati pravu malu konvenciju u novčaniku.

Postoji još jedan zanimljiv trik a to je da uzmete par novčića, uvežete ih koncem, posolite i onda stavite u jedan metalni tanjir. Prema narodnim vjerovanjima koji datiraju iz doba Frigijaca od prije više od 2000 godina ovo će vam ne samo donijeti sreću, već i dosta para.

Vjerujete li vi u ova vjerovanja? Koliko vi novca imate u svom novčaniku i da li ste bogati? Napišite nam u komentarima?