Zanimljivosti

SAMO ZA PAMETNE: Koji par se razlikuje od drugih? Skoro niko ne može da skonta, a samo jedan detalj je u pitanju

Kako starimo, koncentracija nam značajno opada što je naravno normalno.

Tada se ne možemo lako koncentrirati na neke svakodnevne obaveze i sve one zadatke koje moramo obavljati tokom dana. Kako naše tijelo postepeno stari, tako zapravo stari i naš mozak, što je naravno potpuno logično. Ovo starenje dovodi do pada koncentracije.

Zbog toga svaki dan trebate odvojiti par minuta kako biste pokušali istrenirati mozak i poboljšati tako svoju koncentraciju kao i sve ostale složene procese u mozgu koji su nam najvažniji za normalno funkcioniranje. Najbolji i najbrži način za treniranje mozga su definitivno razni kvizovi, zagonetke i mozgalice što vam ne oduzima baš puno vremena u jednom danu. Zbog toga smo vam danas pripremili još par mozgalica i zagonetki, pa da vidimo kako ćete se snaći.

Na prvoj slici koju vidite morate pronaći kravu koja nije poput ostalih na ovoj slici.

Na drugoj slici (koja je ujedno i naslovna fotografija) potražite siluetu ljudi koji se razlikuju od ostalih.

Na trećoj slici siluete su opet pod znakom pitanja pa imate isti zadatak kao i prije.

Na četvrtoj slici pokušajte shvatiti šta se na slici bitno razlikuje.

Ukoliko niste mogli riješiti prethodne zadatke i pitanja, mi ćemo vam sada dati sve odgovore. Odvojite onoliko vremena koliko vam je ovdje potrebno i dobro se usredotočite na zadatke ili zagonetke, upitnike.

Nećete moći odgovoriti na svaki problem baš od prve i pronaći tačan odgovor, ali naglašavamo da biste za to trebali uzeti vremena koliko vam treba. Sigurni smo da ćete idući put kada riješite zagonetku ili slično biti još bolji i napredovati više, što je definitivno izvrsno za vaš mozak.

Tačne odgovore možete vidjeti OVDJE.