Zanimljivosti

Samo 5% ispitanika vidi GREŠKE NA OVOJ SLICI: Da li ste VI pametniji od drugih? Proverite svoju INTELIGENCIJU

Psihologija je jedina znanost koja je istovremeno i prirodna i društvena, a najbolje opisuje čovjeka jer je čovjek taj koji je i proučava.

Ali, na našem su području psihologija, kao i psiholozi uostalom, gotovo zabranjena tema i mnogi se srame reći da odlaze psihologu potražiti stručnu pomoć.

Na Zapadu je, pak, drugačije, čim se u nečijem životu pojavi i najmanji problem, odmah se obrate prvom psihologu i zatraže pomoć. Kad odete psihologu, to ne znači da imate neke mentalne poremećaje, da ste ludi ili nešto slično. On vam može pomoći u rješavanju bilo kojeg problema, od poslovnog, pa sve do ljubavnog. Također, mnoge zagonetke i mozgalice proizlaze iz same psihologije, a mnogi psiholozi neke od njih čak koriste kako bi vidjeli način na koji njihove “mušterije” razmišljaju.

Za danas imamo za vas mozgalicu. Imate dvije slike gdje morate pronaći nekoliko pogrešaka koje su namjerno tu stavljene. Sve što trebate je pažljivije pogledati ove dvije slike i obratiti pažnju na neke pogreške. Psihologija vam jednostavno može pomoći da još bolje upoznate sami sebe, svoj karakter i svoje osobine, jer se svi u tome donekle razlikujemo. Ovo su neki testovi koji vam mogu pomoći da malo bolje naučite sebe i da razvijete pažnju i usmjerite pažnju na neke predmete i stvari.

Zagonetke i mozgalice temelje se na ljudskoj psihi, a pomažu vam i da upoznate sebe i svoj karakter i identitet. Uz to, ispitujete sebe i svoje vizualne sposobnosti, kao i percepciju, koja je sastavni dio nas kao osobe i našeg postojanja. Strpljenje je ovdje vrlo važno, kao i kod svih ostalih zagonetki i mozgalica.