Novo

Sadik opet PROVOCIRA! Ponovo se oglasio, a ono što je rekao o Srbiji RAZBESNEĆE sve (FOTO)

Mladi finalist takmičenja Zvezde Granda Sadik Hasanović došao je u sam centar skandala nakon što su se u javnosti pojavili snimci na kojima u pjesmama veliča kla nje Srba i zlo činca Nasera Orića.

Počele su osude, on se pravdao sve vrijeme, a sada se još jednom oglasio na svom profilu na Instagramu i kazao šta misli o cijeloj ovoj situaciji.

– Ja potičem iz porodice koja ima dugogodišnju muzičku tradiciju. Moj djed je bio violinista, otac je bio pjevač… Ja sam nastavio s pjevanjem, kako se u narodu kaže s koljena na koljeno. Ali, ako neko od mene očekuje da biram između oca i porijekla, umjesto uspješne karijere, ja bez dileme biram ono prvo, oca, porodicu i moje porijeklo na koje sam ponosan, a pjevati nikada prestati neću! Ovih dana me brutalno napadaju svi. Znam, teško je nas na Balkanu pomiriti, čini mi se da to ne može niko, pa neću ni ja, a volio bih da mogu, isto tako moja misija nije da mirim Balkan nego da odem u Beograd i pokažem svoje muzičke sposobnosti i to sam ulaskom u finale takmičenja „Zvezde Granda“ dokazao – počeo je Sadik.

-A sada malo surove istine… Nije ovaj mladić, onda dječak Sadik, rođen u Švajcarskoj, a danas živi u Srebreniku, zato što je htio da to tako bude, nego je u Srebreniku zato što su mu oca i majku iz Srebrenice, protjerali u julu 1995. godine i oko toga neću nikome da se pravdam i to od mene ne očekujte. Vidim, sada sam postao i politička tema, svi se utrkuju da me optuže kako sam neke izdao, a neke uvrijedio i svi kupe poene na meni. U politiku se ne mješam, to me uopšte ne interesuje. I ovo želim kazati javno, bez obzira šta ko o tome misli. Ja se ne odričem moje zemlje Bosne, moje Srebrenice i moga Srebrenika, ni za šta, pa ni za uspješnu karijeru, ali još uvijek sam na stanovištu da poštujem Srbiju, onu Srbiju koja je spremna da idemo dalje, a ne onu koja je spremna da nas vrati tamo u devedesete. S ovim stavljam tačku na sve i ovo je moje zadnje izjašnjenje na ovo sve – zaključio je Sadik Hasanović u svom obraćanju.