Novo Vijesti

SA NJEGOVE RUKE JE RATKO MLADIĆ UZEO FAMOZNI ČUVENI PRSTEN!: Napokon otkrivene tajne i značenje prstena sa likom INDIJANSKOG POGLAVICE – EVO zašto ga je general ponosno pokazao sudijama! (FOTO)

Od 8. juna kada je izrečena konačna presuda Ratku Mladiću, generalu srpske vojske i koja glasi doživotni zatvor, strasti u regionu se ne smiruju i dok ga jedni slave kao heroja drugi ga smatraju ratnim zločincem. Poznato je da je prije 4 godine Mladić bio osuđen na istu kaznu ali su njegovi advokati uložili žalbu koja je usvojena ali bez promjene presude.

Još uvijek se ne zna gdje će on izdržavati tu kaznu, poznato je da će ostati u Hagu još nekoliko mjeseci a pojavile su se i neke nepotvrđene informacije da bi i on mogao biti prebačen u Veliku Britaniju u istu ustanovu u koju je nedavno prebačen i Radovan Karadžić. Mnogima je na samom suđenju koje je trajalo jako kratko upao u oči jedan detalj koji se tiče prstena koji je Mladić imao na svojoj ruci i koji je u jednom momentu ponosno pokazao sudijama i tužiocima.

Svi su primjetili da se ne radi o njegovom prstenu pečatnjaku koji je uvijek prije nosio nego da ovaj na sebi ima lik indijanskog poglavice. Sada se saznalo kako je Mladić došao do ovog prstena a čovjek koji mu ga je poklonio je Dragan Todorović, srbin koji živi u Roterdamu i koji se sa  Mladićem poznaje od 1986. godine.

Njih dvojica su obnovili kontakt prije tri godine a Dragan mu je poklonio prsten godinu dana kasnije jer je primjetio da je general bio kao opčinjen kada ga je ugledao na njegovom prstu. Poruka ovog prstena je da su Amerikanci najgenociidnija nacija na svijetu a sada drugima sude za genocide. Dragan je rekao da Mladić i sebe doživljava kao poglavicu i da na ovaj način u stvari ismijava sud u Hagu.