Kineski mediji izvješćuju o ženi koja je prošle godine rodila blizance kako bi kasnije utvrdila kako djeca imaju različite očeve. Ovaj iznimno rijedak slučaj potvrđen je DNK analizom, koja je također navela majku blizanaca da prizna da je prevarila svog muža.

Priča je objavljena kada je par iz jugoistočnog kineskog grada Qamena prošle godine morao prijaviti rođenje dvoje sinova, blizanaca, u lokalnoj policijskoj postaji, piše Kineski Herald. Ali, taj se čovjek u početku osjećao loše i sumnjičavo jer jedno dijete nije izgledalo kao on.

Da biste dovršili registraciju djece, potreban je test očinstva kako bi par mogao dokazati da su njihove bebe. Nakon što su rezultati došli, žena je jedva priznala na kraju da je moguće da dijete nije njegovo. Bio je šokiran, rekao je Fujian Zhengtai, šef forenzičkog centra, Zhang. Otkrio je da je njen muž bio ljut nakon što su rezultati stigli i suočio se sa svojom suprugom.

Žena je prvo poricala da je imala aferu i optužila supruga da falsificira rezultate ispitivanja. Međutim, na kraju je priznala da je jedne noći spavala s drugim muškarcem.

Otac je navodno, prema Daily Mailu, rekao da bi mu bilo jako drago da odgaja svoje dijete, ali da on sigurno neće imati nikakve veze s tuđim djetetom.

Blizanci koji imaju različite očeve vrlo su rijedak fenomen poznat kao heteroparental superfekundacija. Da bi se to dogodilo, žena mora imati spolni odnos s dva različita muškarca dan prije ili nakon ovulacije, tako da se oba jajašca oplođuju.

Stručnjaci tvrde kako je veoma teško odrediti tačnu i preciznu vjerovatnost ove zaista rijetke pojave, ali neka prethodna istraživanja pokazuju da negdje aproksimativno jedan od svakih 400 parova blizanaca i jedan do preko 13.000 parova imaju potpuno različite očeve, piše Guardian.

Preporučujemo
Loading..