Dvadesetjednogodišnja Babita Ahirvar, rodila je bebu (ili barem na bebu izgleda) koja ima dvije glave i tri ruke. Ona i njen suprug Jašvant Ahirvar rekli su da si bili šokirani kada su vidjeli bebu, koju su na svijet dočekali 23. novembra.

“Trenutnone vjerujemo sopstvarnim očima, šokirani smo i apsolutno je nevjerovatno. Svi ostanu u šoku kada vide naše dijete”, rekao je otac bebe. Čak u i indijski ljekari izjavili da tokom svoje karijere nikada nisu vidjeli ništa slično.

Smatra se kako se radi o rijetkoj modifikaciji blizanačke trudnoće u kojoj blizanci dijele sve vitalne organe, u šta se ubraja i srce, no međutim imaju dvije glave. Kako smatraju ljekari, bebe koje su rođene sa ovakvim deformitetom imaju male šanse da će preživjeti. Roditelji Babita i Jašvant vjenačli suse godinu i po dana ranije i s nestrpljenjem su isčekivali svoje prvo dijete. Doktori su im tada rekli da ih čekaju spojeni blizanci.

“Osjećaji su bili pomiješani. Kada mi je sestra prvi pu dala bebu u naručje, mislio sam da je riječ o blizancim, ali kada je skinula peškir ostao sam šokiran. Vidio sam da moja beba ima dvije glave i tri ruke.” ,izjavio je otac.

“Konsultovat ćemo se sa drugim ljekatima iz drugih bolnica koju se već ranije radili razdvajanje blizanaca”, rekao je Surendra Sokar iz bolnice gdje su blizanci rođeni.

“To je moje i odgajat ću ga tako. Dokle god bude živo, ja ću ga voljeti i brinut ću se o njemu”, izjavio je Jašvant čime je šokirao cijeli svijet, a mnogi su u komentarima predložili da se to čudovište ubije, da je to demon koji sa sobom ne nosi ništa dobro. Ovo je zasigurno jedan od rijetkih slučajeva u svijetu, a posebice u Indiji.

Preporučujemo
Loading..