Novo Vijesti

Ranko(30) iz Valjeva zatekao ženu sa drugim muškarcem u krevetu: Kad vidite šta im je napravio, NEĆE VAM BITI DOBRO!

Posljednjih godina se stopa razvoda u svijetu skoro udvostručila a taj trend nije zaobišao ni Balkan a kao najčešći razlozi se navode preljuba i ekonomska situacija. Činjenica je da je nemoral zavladao u sviim segmentima društva pa je tako načeo i njegov stub, porodicu koja se razara bez ikakvih obzira.

Postojanje interneta i društvenih mreža je doprinijelo da se broj prevara poveća jer se ljudi upoznaju i uspostavljaju kontakte na neviđeno i upuštaju se u veze sa ljudima koje ni ne poznaju. Lako se zaljubiti u nekoga ko vam piše sve ono što želite čuti i pomislite da vas čeka sreća sa nekim drugim ali se obično na kraju ispostavi da se sve svodi na isto. Partneri koji su prevareni pored emotivnog bola osjećaju i veliko poniženje a u nekim slučajevima traže i osvetu koja može završiti kobno kao što je ovdje slučaj.

U jednom selu u blizini Valjeva je Ranko M. star 30 godina počinio jezivo ubistvo nakon što je svoju nevjenčanu suprugu zatekao u njihovoj kući i krevetu sa drugim muškarcem. Ranko je bio u vanbračnoj vezi sa G.M. iz Kruševca koja je bila nezaposlena a on je radio u smjenama.

Kako pričaju komšije on je jedan dan otišao na posao ali ga je kolega zamolio da se zamjene pa se nakon sat vremena vratio kući i zatekoa svoju suprugu sa drugim muškarcem. Van sebe od ljubomore uzeo je kuhinjski nož i natjerao ženinog ljubavnika da uđe sa njim u auto a zatim se odvezao do jedne napuštene kuće u blizini. Tu ga je zavezao za stolicu a onda sjekirom usmrtio i nakon toga se sam prijavio policiji koja ga je uhapsila na licu mjesta.