Zanimljivosti

RAĐA DECU PO NARUDŽBI: Od 3 deteta sam kupila kuću i 2 stana! Muž je bio protiv toga, ali sam mu kupila auto i ušutio je!

Alina Stahorska je mlada žena koja je uključena u program “surogat-majčinstvo” u Ukrajini i samo je jedna od 1.500 Ukrajinki koje su prošle godine donijele na svijet djecu po narudžbi za strance.

Alina ima 32 godine, živi sa suprugom i dva sina u Harkovu, i u suštini su jedna obična porodica ali neobično je to što je Alina rodila još troje djece koja nisu sa njom.

Novinar “Dojče Vele” Nikola Berdnjik, je intervjuisao mladu ženu koja mu je ispričala svoju priču, opisala svoja osjećanja pri tome i naravno objasnila razloge zašto to radi.

“Bila sam veoma mlada kada sam se rastala od svog prvog muža, imala sam dječaka od tri i po godine. Nismo imali gdje i od čega živjeti ,a onda sam čula za taj program iz jednog oglasa, prijavila se i primili su me.”

Tako je prvo dijete je rodila za jedan irski bračni par kad je imala 21 godinu. Kaže da su i njena porodica i prijatelji znali za to, neki su je osuđivali a većina ju je podržavala u tome, čak se nekoliko njenih prijateljica takođe javilo u ovaj program surogatstva.

” Da budem iskrena, nisam kao Majka Tereza pa da samo želim da pomognem parovima bez djece. U prvom planu mi je bio novac koji sam za to dobivala. Raduje me da sam pomogla da neki parovi postanu roditelji ali sam prije svega imala vlastite ciljeve”.

Drugo dijete rodila je za jedan par iz Njemačke i zadnje, prošle godine, za par iz Indije.

Alina otvoreno priznaje da joj je to pomoglo da riješi mnoge finansijske probleme, kupila je stan, dva auta i obezbijedila je solidan život za sebe i svoju porodicu.

Ostatak teksta OVDJE