Novo

PUTINOV STRAŠAN PLAN! AKTIVIRA NAJOPASNIJE ORUŽJE KOJE RUSIJA IMA: Svetske sile u strahu: ODBROJAVAJU DO NAJVEĆE KATASTROFE!

Rat u Ukrajini i dalje je jedna od najaktuelnijih tema u cijelom svijetu, a svi i dalje strahuju od najcrnjeg scenarija, što podrazumjeva početak Trećeg svjetskog rata, i upotrebu nuklearnog oružja, sa čime je ruski predsjednik do sada već nekoliko puta prijetio. Sve je počelo 24.februara kada je Putin naredio da ruske vojne snage započnu specijalnu vojnu operaciju, što je cijeli svijet tada vidio da je rat, što je i on sam kasnije počeo da koristi taj termin.

Jedna od najnovijih informacija jeste ta da je predsjednik Rusije, Vladimir Putin već najavio da će se rasporediti hipersonične rakete Satana 2, i to do kraja ove godine, a sve zbog tenzija sa NATO-om, a ranije je on najavio da će već od ponedjeljka on aktivirati svoj hipersonični nuklearni raketni sistem Prometej, prenose strani mediji. Kada je riječ o raketi koja je javnosti poznata kao Satana 2, i poznato je da ona može da leti 17.700 kilometara, ona nosi 15 bojevih glava sa potencijalom da može da uništi teritoriju veličine Velike Britanije.

Također je ruski predsjednik ranije rekao kako će Sarmat “natjerati one koji pokušaju da ugroze Rusiju da dvaput razmisle”, dok je sada on rekao da je prošlo uspješno testiranje ovih raketa, i da to predstavlka “veliki i značajan događaj” za rusku odbrambenu industriju. Putin je rekao sljedeće: “Projektil može da probije sve moderne protivraketne odbrane. Toga nema nigde u svetu i neće biti još dugo”, a onda je dodao i to da neće oklijevati da produži “specijalnu vojnu operaciju” na sve zemlje koje prkose Rusiji. Ostatak teksta pročitajte ovde.