Novo Zanimljivosti

Pronašao otetog sina kog je tražio 24 GODINE: Reakcija kada ga je ugledao ne može da se opiše, tera suze na oči! (VIDEO)

Ovaj čovjek koji s ezove Guo Gantang i koji dolazi iz Kine je uspio da pronađe svog sina koji je bio otet punih 24 godine. Cijelo vrijeme je bio jako uporan da pronađe svog sina, čak je prešao preko 500 hiljada kilometara za njihov ponovni susret i čekao je skoro dvije decenije. Na kraju se njegova upornost isplativa, a dječak je otet u provinciji Šandong u kojoj su oni živjeli, a oteli su ga trgovci ljudima, i to kada je imao samo dvije godine.

Kada je vidio dijete koje se samo igra u dvorištu žena po prezimenu Tang je uzela bebu i onda je sa njom otišla do autobuske stanice, na kojojje čekao njen partner Hu. Kako navode BBC-e oni su otišli u susjednu provinciju Henan gdje su dijete prodali. Međutim, policija je uspjela putem DNK da otkrije identitet sina, a osumnjičeni za otmicu su otkriveni i uhapšeni, a za to je trebalo da prođe 24 godine. Ponovno susret ove porodice sa sinom je bio jako dirljiv

Sada je otac djeteta koji je ott sa samo dvije godine je rekao da konačno može da bude sretan jer ga je našao, a kada ga je ugledala njegova majka, ona je rekla “Dušo moja, vratio si se”.

Ovaj slučajje poslužio kao inspiracija za film koji je sniman 2015. godine a glavnu ulogu je igrala honkoška glumačka zvijezda Endi Lau. Dok je on spremao ulogu, upoznao Gua Gantanga i zna koliko mu je značilo da pronađe svog sina i nije odustao. Dada je neizmerno srećan zbog čovjeka po čijem životu je napravljen film.