Srbiju je potpuno zaprepastila priča o Radmili Mikulović iz sela Tesnica kod Aleksinca, koja je otvoreno tvrdila pred kamerama na vlastitu inicijativu da je prodala svoje dvije kćeri i unuke.

Naime, tvrdi da je od tog novca gradila kuće, a problem u svojoj proceduri ne vidi unatoč činjenici da joj prijeti 15 godina zatvora, a sve zato što je to zajednička tradicija, kaže ona. Inače, ona je nezaposlena i inzistira na tome da ju je nemoguće zakonski zabraniti jer je to njihova porodična tradicija.

“Kada se žensko dijete rodi u ovoj porodici, odmah kažemo da smo bogati. Prodala sam mlađu kćer za 99.000 njemačkih maraka, a za samo 10 hiljada stariju, iako sam tražila više. Uzela sam 20 hiljada eura za svoje dvije unuke, i izgradila sam kuće za sav taj novac, pogledajte tu ljepotu” – kaže Radmila, koja ne krije da ima još dvoje unučadi koje namjerava dati za 20-50 hiljada eura, a imaju tek nešto više od 11 godina.

Jedno unuče je muško, ali Radmila kaže da će probati izvući barem 10-15 hiljada eura za njega. “Cjenkat ću se ako treba, dobra sam u tome”

Njezin suprug Slaviša također ne vidi ništa neobično u ovoj praksi i dodaje da kada je riječ o braku, mlada žena često ne bude nevina kod prodaje, i zato je likvidiraju nedugo nakon što saznaju.

“Ako je nevina mlada, razbijaju se tanjiri od sreće i rakija se pije. Ali, mladi roditelji su dužni vratiti sav novac ako to nije više od polovice novca. Otac jednog mladića prije deset godina ubio je svog prijatelja jer nije želio vratiti novac “– kaže Slaviša.

Inače se i Radmila udala sa samo 10 godina.

“Majka me dala za Slavišu, imala sam 10 godina, a on je imao je 12 godina. Uzeli smo se i živimo u bračnoj zajednici već 50 godina. On je moj prvi muž i pastorak moje majke. Rekla mi je što da odem drugoj kući, kada me on može dobiti?”

Preporučujemo
Loading..