Novo

Prodaje se STAN Bate Živojinovića na Vračaru za 240.000 evra, a evo ko može živeti u njemu

Stan glumca Velimira Bate Živojinovića od 102 metara kvadratnih u Požarevačkoj ulici u Beogradu je sada na prodaju.

Njegovinasljednici su posao prepustili agenciji za nekretnine, a cjena je, kako trenutno stoji u oglasu, 240 hiljada eura. Ova nekretnina se nalazi u predratnoj mirnoj zgradi na granici između Zvezdare i Vračara. Ovaj salonac koji je pripadao slavnom glumcu i njegovoj supruzi Luli, koja je preminula 2019. godine, tri godine poslije glumčeve smrti, vodi se kao visoko prizemljen, ali nije kopmletno uknjižen.

Dakle, u papirima nedostaje trideset kvadrata i anvedeno je da je uknjiženo 76 metara kvadratnih, zbog toga što se prije nije bodovala djevojačka soba jer je zgrada iz stare Kraljevine Jugoslavije. Nekadašnji životni prostor čuvenog glumca ima dva ulaza, tri spavaće sobe, veliki dnevni boravak, kuhinju sa trepezarijom, kao i toalet sa tuš kabinom.

Uz nekreninu dolazii podrum, koji se nalazi odmah ispod stana i ima prozore ka ulici, pa može da posluži i kao magacinski prostor. Stan je kompletno adaptiran i to po visokim standardima, kvalitetnim materijalima i modernim završenim radovima od strane licenciranih inžinjeta koji rade revitalizacije kulturnih spomenika Beograda.

Batini nasljednici koji i prodaju nekretninu su prijateljima kazali i da je pod od hrastovog parketa sa debelim parket lajsnama, te da je keramika španska, a kamen kojim su pojedini zidovi dekorisani zapravo italijanski. stan je namjenjen za stanovanje, ali i za poslovanje neke mirne djelatnosti, zbog toga što je godinama u zakupu bilo predstavništvo, a sada se prodaje isključivo odabranoj klijenteli.