Zanimljivosti

Probudila se poslije tromjesečne KOME i otkrila da je tRUDNA! Dok su je smirivali, učinila nešto neviđeno

Da su čuda moguća potvrđuje i ovaj slučaj koji dolazi iz Velike Biortanije, djevojka po imenu Džema Holms iz grada Viltšajera je teško povrijeđena u strašnoj saobraćajnoj nesrećudario ju je auto tako silno i odbavio da je pri padu doživjela još teških povreda.

Kada je dovežena u bolnicu ljekari joj nisu davali nikakve šanse da se izvuče, povrede su bile veoma ozbiljne a oštećenja mozga su dovela do toga da je bila u komi. Ljekari su roditeljima rekli da su šanse za preživljavanje skoro nikakve ali su je odlučili održavati na aparatima zbog bebe. Roditelji su bili zatečeni tom izjavom jer uopšte nisu znali da im je kćerka bila u drugom stanju.

Ali, čuda se dešavaju, Džema se probudila nakon tri mjeseca ali je imala problem amnezije-nije imala pojma ni gdje se nalazi, ni šta se sve dešavalo a ni je mogla opisati ni neke stvari iz svoga života.

Kada su joj ljekari rekli da je u drugom stanju, ona se nije mogla sjetiti ni ko joj je bio momak a uz to je došla još jedna loša vijest -ljekari su joj rekli da su povrede takve da nikada neće moći prohodati. Dali su joj par dana da odluči šta će sa bebom jer će, u protivnom zakasniti za pobačaj.

Džema je odlučila da zadrži trudnoću i rodi sebi dijete a odlučno je sebi i ljekarima rekla da će uz svoje dijete i prohodati. Sedam godina kasnije, njen sin Ruben je centar njenog svijeta, ona i dalje naporno vježba i trudi se da poboljša svoje stanje, već je pomalo počela pomjerati svoje noge. Ponavlja stalno kako je njen sin nešto najbolje što joj se moglo desiti i da joj je on podario drugu šansu za život.