Savjeti

Prije vožnje u zimu, KUCNITE PAR PUTA U HAUBU: Spašava mnoge živote, TO JE SIGURNO!

Ušli smo već uveliko u jesen, koja je već nespretno započela, imamo dosta kiše, a već kad sunce zađe oko 17 sati, vani je više nego hladno, tako da možemo očekivati ​​više od oštre i škakljive zime.

Meteorolozi su već davno najavili vrlo hladnu zimu s dosta snijega i leda pa će svi vozači imati mnogo problema za ovu zimu.

To najprije podrazumijeva situaciju da trebate ustati pola sata ranije i izaći i zagrijati svoj automobil, a zatim strugati led sa stakla, ali jeste li zaboravili možda još nešto vrlo bitno? Ono što morate učiniti uvijek obavezno je da nekoliko puta lupite haubu. Na taj način, ukoliko to radite svako jutro prije nego što pokrenete motor možete spasiti živote. Ono što je naročito važno napomenuti, prije nego što započnete zagrijavanje motora, prvo morate nekoliko puta udariti u haubu.

Ono što je naročito zanimljivo u vašem motoru može biti jedna ili više mačaka. Pitate se kako je uopće ušla tamo? Vrlo jednostavno, spas traži od zime, pa uđe ispod gume i sakrije se na remen motora ili na sam blatobran, pa ukoliko pokrenete automobil, a mačka je unutra, vrlo je velika mogućnost da joj slomite nogu, ili da ona ipak bude, na mjestu mrtva.

Ukoliko se na to još doda da ćete i vi potrgati remen na motoru svog automobila, to vam predstavlja veliki problem. Mačke jednostavno obožavaju da im je toplo, pa ukoliko ne uspiju ući na ulaz preko noći ili ne pronađu toplo mjesto, tada će se sigurno sakriti u vaš automobil.