Novo

PRIJE 10 GODINA JE GLUMIO SAVAŠA U SERIJI “LJUBAV I KAZNA”: A evo kako danas izgleda, PUSTIO KOSU – SMRŠAO, POTPUNO DRUGI ČOVJEK (FOTO)

Murat Yildirim, koji je zvijezda serije Ljubav i kazna, prije deset godina je proglašen najboljim glumcem u Turskoj.

Markantni Murat je pretekao tada najpopularnije glumce u Turskoj uključujući i Livanca Tatlituga, Halita Ergenca a na kraju i Kenanan Imirzagliogla koje su poznatiji na našim prostorima.

Murat je u seriji utjelovio Savaša, a njegov lik mora da se suoči sa teškom situacijom u porodici. Nakon što shvati da njegova porodica ne zazire od mutnih poslova, on je odlučan u namjeri da njeno poslovanje odvede na pravi put. U isto vrijeme uskoro saznaje prve informacije o prelijepoj Jasemin, o ženi koja mu je otela srce i koja će postati majka njegovog djeteta.

Murat se 25. decembra 2016. godine oženio u Istanbulu sa Miss Maroka Iman Elbani. Njihovoj luksuznoj ceremoniji koja je održana u CVK Hotelu su prisustvovale brojne javne osobe iz Turske među kojima je bila i glumica Merymer Uzerli i ostale Muratove kolege iz serija u kojima su radili zajedno.

Murat je prije Iman bio u braku sa kolegicom Burcin Terzioglu, a upoznali su se 2006. godine na setu serije Oluja i ubrzo su shvatili da gaje snažne emocije jedno prema drugom.

‘Da sam se zaljubio, shvatio sam na setu kad smo već snimali i u jednoj sceni izjavio sam joj ljubav gledajući je u oči. Ali to nije bila samo gluma, stvarno sam to mislio’, otkrio je donedavno jedan od tamošnjih najpoželjnijih neženja koji je 2008. godina Burçin odveo pred oltar.

Iako je bio zaljubljen, navodno se još nije planirao skrasiti a na to ga je natjerala neobična igra sudbine.