Tužiteljstvo i sami vrh policija Ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona već je sredinom novembra mjeseca 2019. godine poznati svjetski forenzički patolog prof. dr. John Clarke obavijestio da je smrt Lane Bijedić pad s velike visine u vodu, ali oni su nastavili istraživati eventualno ubistvo.

Clarke se ponudio da pomogne kako bi utvrdio i sastavio tačan obdukcijski nalaz koji bi dostavio sudu, novinarom ili bilo kojem timom patologa na globalnoj razini, prenosi Ljubuski.info.

Sastanak MUP-a u slučaju Lane Bijedić

Predstavnici Forenzičkog vještačkog centra, tužitelji Borislav Čuljak i Josip Aničić, voditelj Odjela kriminalističke policije prisustvovali su prošle sedmice sastanku koji je održan u prostorijama Ministarstva unutarnjih poslova ZHK, na prezentaciji svih radnji, operativnih znanja i vještačenja u slučaju Lana Bijedić. Igor Marić, šef policijskog istražnog odjela MUP-a Robert Sesar, a sa nima i istražitelji Drago Tomić i Darija Herceg učestvovali su u ovome.

Na sastanku je trebao prisustvovati i povjerenik Milan Galić, kao domaćin, ali imao je ozbiljnijeg posla, piše ovaj portal.

Na pomenutom sastanku važno je naglasiti, između ostalog, da su ozbiljni navodi odbačeni između predstavnika Forenzičkog vještačenja i spomenutih tužitelja koji su proveli istragu.

Tužitelj i povjerenik odavno su znali da je riječ o samoubistvu

Stručnjak za biološke forenzičke vještake FMA Elma Karahasanović na sastanku je temeljito objasnila sve okolnosti oko dobre volje poznatog patologa, odnosno ona je u novembru mjesecu 2019. godine pozvala vršioca dužnosti tužitelja Josipa Aničića u Sarajevo de ga upoznala sa prof.dr. John Clarke, poznatim forenzičkim patologom.

Ostatak ovog teksta, kao i sve ono što je bilo rečeno na pomenutom sastanku možete pročitati OVDJE

Preporučujemo