Novo

PREDSEDNIKOVA ŽENA SE HITNO OGLASILA: Njene reči dugo će odzvanjati – EVO ŠTA JE PORUČILA GRAĐANIMA SRBIJE, svi u čudu ostali (FOTO)

Kada si važna ličnost u politici ili još bolje, kada sina vrhu i upravljaš jednom državom onda se svakako prati svaki korak, prati svaka izgovorena riječ, kritikuje ili odobrava sve što se uradi. Jednom riječju, stalno si u žiži javnosti.

Za Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, se može reći da je jedan je od najaktivnijih funkcionera i to ne samo u Srbiji, nego u cijelom regionu. Početka ili zaključivanja bilo kojeg projekta, uvijek je njegovo mišljenje pitano o svakom događaju bilo u Srbiji ili u region, te je na sahranama vjerskih poglavara, te na raznim godišnjicama i obilježavanjima. Jednom rječju, ima ga svuda tako da to odaje utisak da predsjednik radi non stop i moglo bi se reći da on radi više od ostalih funkcionera koji vrše istu dužnost u drugim zemljama.

Ali, kada je riječ o njegovoj supruzi, e nju jako rijetko viđamo u njegovoj pratnji ili uopšte u javnosti. Kako sama kaže, ona nije veliki ljubitelj pojavljivanja u javnosti i ne daje često izjave za medije. Ali, obzirom na važnost poslova koje ona obavlja ponekad je potrebno i da se obrati I pojavi u medijima.

Naime, Tamara Vučić je veoma aktivna u radu sa ženama i djecom u raznim oblastima, a ovog puta je akcenat stavila na važnost udruženog rada cijele regije kako bi se više pričalo i dala veća podrška svima koji su oboljeli od rijetkih bolesti. Naglasila je da svi oboljeli trebaju imati jednako pravo na liječenje i kako bi mogli živjeti kao svi ostali.

Naglasila je da se u Srbiji uveliko radi na ovome i da se rezultati vlasti vide u poslednjih osam godina jer se svake godine proširuje fond sredstava za pomoć oboljelima od rijetkih bolesti i njihovom liječenju.

Ovo je istakla, između ostalog, na konferenciji koja je održana online pod nazivom “Baza rijetkih bolesti 2020” a glavna tema vodilja je bilo inicijativa da se istakne važnosti pomoći i shvatanja da su oko nas ljudi koji imaju rijetka oboljenja i da se za sve njih treba iznaći rješenje da im se olakša i kako bi im se pomoglo da žive život dostojan čovjeka i da ostvare sva prava na liječenje u svojoj zemlji. Ostatak njenog govora možete pročitati OVDJE