Nakon desetljeća razmišljanja o tome postoje li, ispada da su nas vanzemaljci davno pronašli i da smo svi zapravo sudionici i stanovnici jednog velikog ljudskog zoološkog vrta ili barem tako tvrde neki znanstvenici i istraživači koji su se okupili protekle sedmice na Međunarodnoj zbirci obavijesti o izvanzemaljskoj razmjeni poruka (METI) u Pariškom muzeju Cité des Sciences et de l’Industriem.

Oni su se pitali zašto, unatoč desetljećima istraživanja i statistički realnim mogućnostima za život izvan našeg planeta, zašto još uvijek nismo uspostavili Kontakt s vanzemaljcima. Pitanje “Gdje su svi?”, također svima poznato i kao Fermijev paradoks, datira iz pedesetih godina prošlog stoljeća, međutim, unatoč nedostatku materijalnih dokaza, mnogi istraživači ne odustaju, a neki tvrde da nismo pronašli dokaze iz jednostavnog razloga jer Oni ne žele da ih mi pronađemo.

Kao što piše Forbes, znanstvenici su sugerisali da inteligentna bića namjerno skrivaju svoje postojanje od ljudi, jer je stvar šireg čovječanstva da podnese činjenicu da mi zapravo nismo sami. Također dodaju da nas vjerojatno drže u nekoj vrsti galaktičkog zoološkog vrta i potajno nas promatraju. Jedan od čelnika skupštine, Jean-Pierre Rospars, počasni direktor Nacionalnog instituta za agronomiju, rekao je:

“Vrlo je vjerovatno da smo u galaktičkom svijetu u nekom obliku karantene jer znaju da bi, ako bismo formalno saznali za njih, naše društvo doživjelo neku vrstu kolapsa.”

Douglas Vakoch, predsjednik METI-ja, dodatno je objasnio ovu hipotezu i raspravljao o mogućnosti da vanzemaljcima pokažemo da smo spremni da ih upoznamo i detaljnije istražimo.

“Možda nas gledaju dok gledamo životinje u zoološkom vrtu. Kako možemo učiniti da se naši stražari otkriju? Zamislite da odete u zoološki vrt, a zebra se iznenada okrene i pogleda nas, u oči, i odjednom krene biflati neke proste brojeve. – Eh, to bi nas navelo da uspostavimo radikalno drugačiji odnos sa zebrama i da reagiramo, a možemo isto učiniti i sa vanzemaljcima, nekim slanjem snažnih, namjernih i potpunih informacija, u vidu radio signala obližnjim zvijezdama “, rekao je Vakoch.

Preporučujemo