Zdravlje

Poznati doktor (105) zaprijetio: Ukoliko ne želite UMRIJETI IZABICTE OVE NAMIRNICE IZ KUĆE – Ako želite da živite, budite pametni

Zdravlje je dragocjenost koja nema vrijednost. S tom konstatacijom će se složiti svi ali koliko činimo da sačuvamo naše zdravlje?

Najveći broj stručnjaka,ljekara,nutricionista i drugih profila koje se bave sociološkim problemima navodi tri bitne stvari za naš zdrav život-manje stresa,zdrava hrana i više kretanja.

Naravno, pušenje, konzumacija alkohola svakako nije na listi zdravih navika. A šta je to zdrava hrana? Obično se kaže da je to organski uzgojena hrana, bilo da se radi o hrani životinjskog porijekla, o voću ili povrću.

Vegetarijanci i osobe koje se hrane veganski su se već opredjelili za hranu i namirnice koje ne sadrže meso i mesne prerađevine. Ali puno nas voli jesti meso I naravno konzumira mesne prerađevine.
O čemu onda treba voditi računa?

Čuveni britanski doktor Bill Frankland (105) u jednom intervjuu kazao kako nas sirovi životinjski proteini i hrana životinjskog porijekla mogu vrlo lako ubiti, začepiti naše arterije, povisiti razinu lošeg holesterola i povećati rizik od srčanog udara. Doktor Frankland koji i dan danas radi iako je prebacio 100 godina tvrdi da sirovi životinjski proteini poput sirove piletine, teletine, odreska ili ribe mogu biti izuzetno štetni za našu probavu.

Moderne kuhinje su uvrstile u svoje menie suši (znači svježu ribu) ili karpaćo (svježe meso) što očigledno, prema mišljenju ovog stručnjaka, loše utiče na naše zdravlje. Izbacite zato sirovo meso i sirovu ribu iz svoje prehrane. Ukoliko želite dugo ostati zdravi, iz prehrane izbacite tartar odreska, sirovu ribu ili bilo koje druge sirove životinjske bjelančevine. Ukoliko volite jesti ribu ili odrezak, dobro ih termički obradite da bi bili koliko toliko zdravi za jelo. Naravno, dobro bi bilo da meso koje jedete potiče od životinja na ispaši, ali i od ribe koja se ne uzgaja u ribnjaku.