Zdravlje

POSLEDICE MOGU BITI KOBNE! OVAJ začin koristimo svaki dan, i zbog njega nam RASTE STOMAK: Nije nikako zdrav..(FOTO)

Danas pričamo malo o zdravlju, koje je povezano s ovom današnjom temom, a koje je usko povezano s pretilošću, prekomjernom težinom, ali i bolestima digestivnog trakta kao i kardiovaskularnim bolestima.

Liječnici neprestano pričaju da je vrlo važno hraniti se zdravo i da treba uključiti i tjelesnu aktivnost. Dakle, bilo bi mnogo manje srčanih udara, kao i drugih bolesti povezanih s nezdravom i masnom prehranom. Ali, rijetko je kada neko zalazi u sastav namirnica koje dovode do pretilosti i nadutosti, kao da niste išli na zahod par dana. Naime, znanstvenici sa Queens Mary Univerziteta u Londonu došli su sada do zaključka da je tihi neprijatelj vašeg probavnog trakta zapravo natrij, koji je zasigurno najviše sadržan u soli koju svakodnevno unosimo.

87% ljudi dnevno unosi čak 4 puta više soli nego što je zapravo potrebno našem tijelu. Prevelike količine soli u tijelu, potiču izlučivanje veće količine vode koja se probavlja i time je metabolizam daleko sporiji, a samim time i naslage masti sporije se troše, bez obzira koliko brinuli o svom izgledu i tjelesnim aktivnostima.

Sudeći prema rezultatima ovog vrlo dobrog istraživanja, za svaki gram viška soli koji unesemo u svoje tijelo, rizik od same pretilosti povećava se automatski za 25 posto. Koliko zapravo volite konzumirati slanu hranu i jeste li znali za ovo istraživanje provedeno u Engleskoj?