Zanimljivosti

PORODICA U HRVATSKOJ ZA 6 DANA RENOVIRALA STARI WC – podijelili nove slike: Sa malo para sad izgleda kao u LUKSUZNOM HOTELU, spremite se na iznenađenje! (FOTO)

Renoviranje bilo kojeg dijela u stanu zna da bude prilično naporan posao kako fiuički tako i psihički jer je sav onaj nered i krš koji nastane prilično uznemirujući.

Ali da renoviranje može da predstavlja i zadovoljstvo pokazuje jedan projekat koji je uradila Simone Hofer iz Samobora u Hrvatskoj, zajedno sa svojim ukućanima. Naime oni su odlučili da renoviraju staro kupatilo, dogovorili su se kako treba da izgleda, pokupovali materijal i onda prionuli na posao.

“Renoviranje smo uradili zajedno moji roditelji, moj vjerenik i ja. Najveći dio posla sam sama odradila ,pripremala sam podloge za boje jer sam ja bila na godišnjem pa dok su se ostali sakupili ja bih potegla bih svim silama da što više uradim”– ovako priča 24. godišnja Simona.

Kako je sama izjavila, za potpunu transformaciju njihovog kupatila od osam kvadrata bilo im je potrebno manje od sedam dana.

“Za sve poslove nam je trebalo tačno šest dana. U ponedeljak ujutro sam počela sa rasklapanjem i čišćenjem kupatila, a sve je bilo gotovo u subotu naveče”– ispričala je Simona.

Simona je inače po profesiji enolog ali joj je hobi da nešto da nešto da pravi i stvara nove stvari.

“Slobodno mogu reći da su radovi tekli iznenađujuće dobro. Bilo je manjih poteškoća oko isctravanja linija, oko farbanja pločica i fuga ,ali ako se nešto stvarno želi i potrudite se oko toga, ako radite sa ljubavlju onda će na kraju biti jedna dobra priča kao što je i naše kupatilo”

Obavljenje radove je naravno prezentirala na Facebooku, na grupi “Majstor u svom domu” i pobrala brojne simpatije