Novo

Pojavila se ZMIJA za koju narod kaže da donosi veliko ZLO: Jedan deo tela joj je baš jeziv! (VIDEO)

Ovaj dan ćemo započeti sa jednom temom koja je veoma zanimljiva, a riječ je o zmijama, koje zapravo malo ko od nas voli. Svi znamo da postoji mnogo vrsta zmija, od onih koje nisu otrovne, pa sve do onih čiji otrov odraslog čovjeka može da ubije za samo nekoliko minuta. Mi vam u nastavku donosimo jednu priču koja je vezana upravo za zmije i njihovu pojavu, a ova priča nam dolazi iz Indije.

Naime, radi se o tome da je u šumama istočne Indije pronađena zmija koja ima dvije glave, i sama ona je začudila mnoge stručnjake za životinje, koji ni sami nemaju objašnjenje za ovu pojavu. Dakle, radi se takozvanoj vučijoj zmiji, i ona nije otrovna, a sa dvije glave kada je otkrivena ona je bila još uvijek mladunče, a sve to desilo se prije dvije godine. Obje glave kod zmije su u potpunosti razvijene, pa tako ona ima četiri oka i dva jezika, a dugačka je negdje oko 14 centimetara. Isto tako njene obje glave rade samostalno, i to je za njih veliki izazov jer one trebaki da prežive u divljini, a same sebi otimaju hranu jedna od druge.

Fotograf Rakeš, koji je ujedno i stručnjak za zmije je upravo onaj koji ju je i otkrio, a za nju je rekao sljedeće: “Jedna od glava je malo razvijenija, ali obe se jednako snažno bore za hranu”. Međutim, ono što je zanimljivo jeste to da Indijci baš i nisu previše sretni zbog njenog pronalaska jer mnogi od njih vjeruju da dvoglave životinje donose katastrofu. U divljini se na 100.000 životinja jedna rađa sa dvije glave, a nakon što je snimljena i identifikovana, dvoglava zmija vraćena je u divljinu. Evo pogledajte…