Novo

PEZIĆ: VJERNICI NE TREBAJU IĆI NA SVADBU NA KOJOJ SE SLUŽI ALKOHOL, SLUŠA MUZIKA I MUŠKARCI I ŽENE SJEDE ZAJEDNO

Mr Elvedin Pezić je jedan od najpoznatijih tumača islama uživo na predavanjima, a veoma je popularan i na internetu, gdje često objavljuje statuse vjerske temapatike, tako piše portal Crna hronika.

Ovih dana je Pezić žiži javnosti zbog izjave koju je napisao na svojoj FB stranici, a koja se odnosi na žene.

“Zapadno društvo moralno se SRUŠILO onog momenta kada su ženu izveli iz kuće i onda kada je žena postala sve osim MAJKA!!!”, napisao je Pezić na svojoj FB stranici.

Još jedna je objava na FB stranicap opularnog tumača je izazvala različite reakcije ljudi, a odnose se na svadbena veselja.

Napisao je sljedeće: “Vjernik i vjernica neće i ne trebaju da prisustvuju svadbi na kojoj se servira alkohol, svira muzika, muškarci i žene zajedno sjede.

Treba spomenuti da Fejsbuk stranica Elvedina Pezića broji preko 220 hiljada lajkova i skoro 300 hiljada pratilaca.

U komentarima na njegove statuse se nerijetko nađu oprečna mišljenja i stavovi, te se otvori velika diskusija. Jedan od takvih FB statusa se odnosi na položaj žene u društvu u kojem Pazić navodi ovo:

“Zapadno društvo moralno se SRUŠILO onog trenutka kada su ženu izveli iz kuće i onda kada je žena postala sve osim MAJKA!!!”

Ova objava broji više od dvije hiljade lajkova, a u komentarima možemo pročitati različite stavove ljudi. Vrše se velike diskusije i prepucavanja zbog svih njegovih izjava, a da li su ispravne to nam niko ne može kazat.