Ruski šaljivdžija koji je lažirao kolaps koronavirus u punom vozu podzemne željeznice u Moskvi sada može da dobije pet godina zatvora zbog svog glupog fazona.

Karomatul Džaborov je bio snimljen u padu i činilo se da je imao napadaj u pozemnom vozu u Moskvi. U početku, mnogi putnici su požurili da mu pomognu, ali kada je neko viknu da čovjek ima koronavirus, svi su se uplašili i počeli su da bježe od njega kao od kuge.

Policija je nedugo zatim izdala nalog za hapšenje ovog čovjeka, koji je na kraju identifikovan kao Džaborov, koji je uhapšen i još uvek traga za dvojicom njegovih saučesnika koji su vrištali da Džaborov ima koronavirus.

Šaljvdžija je sada iza rešetaka i osumnjičen je za krivično djelo, huliganstvo, što bi mu moglo donijeti pet godina zatvora i novčanu kaznu od 12.000 eura, a advokat ovog čovjeka rekao je da njegov klijent nije želio da se sve ovako završi. Rekao je i ovo o svom klijentu: “Njegov cilj je samo bio da skrene pažnju javnosti na činjenicu da ljudi obavezno moraju da nose maske i tako se zaštite od opasnog virusa.” Da li će iko povjerovati u izliv njegovih dobrih namjera, ostaje još da se vidi, ali malo je ipak vjerovatno da će proći nekažnjeno na kraju.

U Rusiji su, inače, do sada dva potvrđena slučaja zaraze virusom, a poznato je da je u kampu u Sibiru 144 osobe pod karantinom. Simptomi ovog smrtonosnog virusa uključuju temperaturu, kašalj, nedostatak daha i mogu čak preći u upalu pluća i respiratorno zatajenje.

Preporučujemo