Showbizz

Pamtite je OVAKVU, a kada vidite kako je RISKA izgledala u mladosti ostaćete bez daha!(FOTO)

U današnjem tekstu ćemo da se dotaknemo malo prošlosti i nekih ljepših vremena, a mnogi će reći da se u prošlosti živjelo bolje nego sada, mada smo tada bili totalno tehnološki zaostali i krajnje primitivni.

Mnogi će reći da je 80-tih godina sve bilo drugačije, pa čak neki tvrde da je sve bilo kvalitetnije. Muzika, filmovi, pozorište, svi ostali oblici umjetnosti. Ali, u odnosu na sve to ranije danas možemo da se pohvalimo i da kažemo da imamo demokratiju, slobodu volje i mišljenja što ranije nije bio slučaj.

Danas ćemo govoriti o Jugoslovenskoj kinematografiji, a definitivno se tu ima mnogo toga napisati obzirom da su ovi prostori obilovali dobrim, kvalitetnim i veoma popularnim glumcima.

Mnogo je tu bilo poznatih imena raznih glumaca i glumica koji su obilježili jednu eru domaće kinematografije, a mnogi tvrde da se takvi talenti više neće roditi.

Jedna od tih osoba bila je Radmila Savičević koja je definitivno obilježila ovu eru. Ona je, doduše, bila dominantna u sporednim ulogama, a upravo po tome se najviše isticala. Poznata serija Sretni ljudi i uloga Riske Klozetarke ju je definitivno proslavila, serija u kojoj je glumila babu domaćicu koja vječito pije i kuka za svaku sitnicu. Ali mnoge je nasmijavala zbog toga. Pored toga glumila je i u Pozorištu u kući kao i Bolji život, ali to su ipak sve manje poznate serije bile u to vrijeme.

Naravno spram svojih godina i svog izgleda, u svakoj seriji je glumila nepismenu baku, domaćicu, i takve uloge su joj išle najbolje. Ironično, obzirom da je bila itekako školovana.

Rošena u Kruševcu još kao jako izuzetno mala voljela je glumu i htjela je oduvijek da bude glumica što je na kraju i uspjela.