Zanimljivosti

OŽALOŠĆENI plaču, ALI OD SMEHA: Advokat došao čitati testament, UMRO OD SMEHA: Dragančetu ostavljam tepih… (VIDEO)

Kada se priča o sahranama onda je to obično jedna tužna priča, sumorna atmosfera, plač, suze i pokunjena lica.

Često se pak na sahranama događaju neobične stvari, neka dešavanja su skoro pa tipična za poslednje ispraćaje na našim prostorima. U Srbiji se počesto dešavaju veoma zanimljive, humoristične ali i neugodne situacije tokom sahrana. O svakakvim dešavanjima je bilo riječi, od plesa na kovčegu pokojnika, posebnih pjesama i tamburaša, nekih video snimaka koje je pokojnik snimio za života pa se sada obraća prisutnima na svojoj sahrani.

A bilo je i bizarnih situacija kada je došlo do zabune u komemorativnom centru kada su zamijenjeni sanduci dvije umrle žene i nebi se ni otkrilo da jedna od njih nije trebala biti sahranjena u drugom gradu. Tada se otkrilo da je to pogrešna pokojnica.
A nisu rijetke ni tuče i svađe na sahranama, od svađa rodbine i prijatelja do obračuna kriminalnih grupa.

Skoro je bilo priče o još jednoj interesantnoj, bizarnoj ali humorističnoj situaciji na jednoj sahrani, a gdje drugo nego u Srbiji. Nije neobično da se i kod nas kao i širom svijeta prisutnima na sahrani obraćaju članovi porodice preminule osobe, neki tako prenose posljednje želje pokojnika, interesantne zgode iz njihovog života.

To se vjerovatno radi da se malo razvedri atmosfera i da se malo olakša porodici preminulog. Na sahrani Slavke Miroljubović se prisutinima obratio njen advokat jer je želja pokojnice bila da se pročita njen testament baš na sahrani. I dok je iščitavao testament advokat je odjednom prsnuo u smijeh tako zarazno da se nasmijao i pop i ostali prisutni.

Advokat je dalje nabrajao:

„Sestriću Dušanu ostavljam zamrzivač od 40 litara i mali šareni tepih iz moje sobe. Svojoj sestri Dragici će ostati krevet i dva nova jorgana. A svom mužu ne ostavljam ništa, zato što je on otišao prije mene tako da mu samo poručujem Dušane vidimo se uskoro“. E ova se sahrana završila u smijehu a ne u suzama kao obično,a vjerovatno je to pokojnica i eljela.