Novo

OVOM METODOM JELENA ĐOKOVIĆ SMIRUJE SVAĐU IZMEĐU SVOJE DECE: Roditelji, insistirajte na OVOME, GENIJALNO JE!

U poslednje vrijeme u medijima nekako se dosta piše o porodici Đoković, kako o najboljem teniseru svijeta Novaku, isto tako i o njegovoj supruzi Jeleni, ali i njenom odnosu sa njenom svekrvom, odnosno Noletovom majkom Dijanom. Tako se dosta puta pisalo da one nisu u baš najboljim odnosima, a i sama Dijana je u nekolik navrata rekla kako ona nikako ne podržava način njihove ishrane, ali i način na koji Jelena odgaja njene unuke.

Međutim, mi vam u nastavku nećemo pisati o njihovom odnosu, nego naprotiv pisat ćemo o tome kako je Jelena savjetovala roditelje. Naime, svima je poznato da jeona i globalna direktorka Fondacije Novak Đoković, pa je tako u okviru vebinara koji je imala za roditelje, ona otkrila jednu caku, šta roditelji da rade ukoliko se njihova djeca svađaju u vezi nečega. Tako je ona zajedno sa psihologom Smiljanom Grujić objasnila da recimo kada se njena djeca Stefan i Tara svađaju oko igračaka, da ona pribjegne sljedećoj metodi:

“Treba kazati, recimo, vidim da ste se igrali one igre i sestra smatra da je sad na nju red za igračku, a brat kaže da je na njega red. Stavite se u njihove cipelice, deca treba da vide da ste došli kao neutralna osoba. Oni će naravno negirati sve, ali onda opet insistirajte da se ne zovu pogrdnim imenima, da ne kažu jednom drugom – ti si lažov. Treba da postoje jasna pravila u kući. Kod mene je uvek u kući dogovor. U situacijama kad se prepiru kažem – hajmo sad tajm-aut, da svako kaže šta želi. Ćerka, pošto je mlađa, često neće da kaže. Onda dam Stefanu da kaže šta on želi, pa onda opet insistiram da i Tara kaže svoje da bismo došli do rešenja, u suprotnom ćemo sve po Stefanovom. Tako je podstičem da i ona kaže šta želi. I ubrzo oni zaborave oko čega su se svađali. U svemu je važno ne zauzimati stranu, već posredovati, pomoći deci da reše problem”.