Zdravlje

OVO VAM NE BI PALO NA PAMET NI U LUDILU, a zapravo 100% radi: Ako uzmete vilicu i ubodete OVDE, ostat ćete zaprepašteni rezultatom!

Vremenom se naše zdravstveno stanje mijenja, što je i logično jer se i naši organi i tijelo uopšte ”troše”s vremenom.

Onda počinju neki manji ili veči problem, pa boli ovo ili ono. … Pretrage, pa onda dijagnoze pa onda probaj ovaj lijek, probaj one tablete. A svaka od tih tableta, svi medikamenti ulaze u naše tijelo, jetra treba sve to da preradi i prečisti. A treba znati da svaki od tih lijekova ima zadatak da nešto izliječi, smanji bol ili upalu ali svojim djelovanjem neminovno utiče i na druge organe. Tako često neki medikamenti izazovu probavne probleme, nadutost, ili, kako to obično u opisu priloženom uz lijek, piše, nus pojave.

Zato jako puno ljudi bira danas takozvane alternativne metode, odnosno alternativnu medicine koja preporučuje prirodne načine liječenja brojnih bolesti. To mogu biti razni čajevi koji se pak pravilno i uz posebne upute kombinuju. To mogu biti razni pripravci od meda i trava, ili sokovi koji sadrže voće i povrće. Bilo kako bilo, jedno je sigurno a to je ta nemeju posebnih nus pojava što je veoma važno.

Pored unosa određenih preparata i pripravaka često se preporučuju i razne vježbe, meditacije i vježbe disanja koje poticajno djeluju na naše tijelo. Kada bolje razmislimo, sve su to stari, tradicionalni načini liječenja i pomoći koji su bili aktuelni prije nego što smo se okrenuli hemiji i brzom rješavanju bola.

Danas ćemo o jednoj neobičnoj ali jednostavnoj i efikasnoj metodi rješavanja bola u vratu. To je baš česta pojava u današnje vrijeme kada jako puno poslova obavljamo sjedeći ili radeći za računarom pa se vrat ukoči, odnosno mišići vrata se ukoče.

E tu je pomoć jedna obična viljuška. Dobro ste pročitali, viljuška koju svako ima na dohvat ruke. Kako upotrijebiti a da pomogne vratu? Bocnuti viljuškom jezik 10 do 30 puta i na taj način se stimulišu nervni završeci koji se nalaze u jeziku. Ovaj zahvat se naziva “lingvalna akupunktura” a to znači da će se djelovati na nerve koji su u stvari povezani sa vratom.

Viljuška i još par laganih vježbi kod kuće i uštedjet ćemo sebi i svom tijelu dodatne posljedice od uzimanja lijekova za ukočenost vrata.