Savjeti

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Evo kako bez problema da rešite problem zaleđenih vrata, brava i stakla na vozilu – Potpuno prirodno i BEZ PROBLEMA

Zimski je period, u toku noći i u ranim jutarnjim satima se temperature spuštaju ispod nule, mrzne sve napolju pa tako ni naši ljubimci na točkovima nisu pošteđeni.

A onda, kada ujutro pođete na posao onda počinje neprijatnost, očistiti snijeg, odlediti brave i vrata i naravno brisače.

Zato se svako snalazi kako zna i umije ali su savjeti kako odlediti vrata, brave i stakla na automobilu ili još bolje kako spriječiti da se ne zalede su uvijek dobro došli i svakako biti od velike koristi.
Krenimo od sprečavanja da se stvori led na vratima automobila ,iskustva nekih vozača su da bi bilo najefikasnije podmazati gumu oko unutrašnjosti vrata . To se može napraviti jednostavno tako što se na komad vate ili pamučne krpice nakapa glicerin, vazelin ili obično jestivo biljno ulje i time premažu gume oko vrata. U brave je potrebno ušpricati sprej WD-40 kako ne bi ledile preko noći.

Ni brisači nisu pošteđeni leda i mržnjenja ,a na silu pomijeranje brisača može dovesti do pucanja metlica pa je bolje djelovati na vrijeme. Savjeti ,od onik koji su isprobali ,preporučuju da se na brisače navuku stare čarape te se tako brisači neće zalijepiti za staklo.

A kako bi vanjski retrovizori ostali nezaleđeni preporučuje se na njih navući obične plastične vrećice. Na šoferšajbu je najbolje stavite karton ili čaršaf , to je odličan način da se stakla ne zalede ali nikako obične novine .

Ako niste reagovali na vrijeme,pa je došlo do zaleđavanja brave na vratima ,nikako ne otvarati na silu,prelijte ih mlakom, ali ne vrelom vodom. Ako imate mogućnost priključenja na struju onda je fen dobra opcija.

Takođe uspješno se mogu odlediti vrata i brave ako se ta zaleđena mjesta polu mješavinom alkohola i mlake vode.