Novo

OVO NIGDE NISTE VIDELI! Dok ostali uzgajaju krave, ovce i kokoške, Radosav gaji OVO i odlično zarađuje, komšije se krste! SVI U ŠOKU!(FOTO)

Ovaj dan ćemo da započnemo sa temom o kojoj se baš toliko i ne priča, jer pored luksuza koji ljudi objavljuju na svojim profilima na društvenim mrežama, u čemu nekada imamo osjećaj da se i takmiče u tome, o najobičnijim poslovima, onim itekako teškim se i ne priča. Pri tom mislimo na poljoprivredne poslove, koji su veoma zahtjevni, i koje danas skoro niko i ne želi da radi, jer svi bi koji dinar da zarade na što lakši način. Neki u tome uspijevaju, dok neki ne, pa moraju da rade ono što im se nudi jer nemaju izbora.

Naša današnja tema će da bude jedan čovjek koji je iz okoline Niša, a koji svake godine u proljeće i jesen zaradi veoma lijep novac, bez da se previše trudi. Radi se o tome da on nakon svake kiše, silazi u livade koje se nalaze u okolini njegove kuće i sakuplja puževe, koje prodaje jednom čovjeku iz Kragujevcam a koje on dalje šalje za Italiju. Puževi se prodaju po visokim cijenama, i to u italijanskim restoranima najviše. Nekada kada “berba” bude dobra, on za jedan dan može da zaradi i preko 100 eura. Postoji još jedan čovjek koji na veoma zanimljiv način zarađuje novac.

Njegovo ime je Radosav Marković, koji je iz sela Ražani, i on vjerovali ili ne uzgaja kalifornijske gliste, koje inače proizvode najkvalitetniji humus, koji se itekako traži kod poljoprivrednika. Naime, o ovom poslu on je saznao putem jedne emisije koja se emitovala, i onda je sam odlučio da počne isti. Sa svojim komšijom on je otišao u Brčko, i tu je kupio 100 legala kalifornijskih glisti, te je započeo svoj biznis. One dnevno mogu da proizvedu do 350 litara organskog humusa.