Novo

OVO MALO KO ZNA: Boba Živojinović se na vrhuncu slave viđao sa princezom Dajanom, čak ju je upoznao i sa sinom Filipom

Zajedničke fotografije sa princezom Dajanom Živojinović brižljivo čuva u porodičnom albumu i kratko poručuje “Ponosan sam što sam je baš ja poznavao”.

Nekadašnji teniser Slobodan Boba Živojinović na vrhuncu svoje karijere je upoznao princezu Dajanu, te je prema navodima beogradskih medija Lejdi Di je redovno dolazila na njegove mečeve.

Život princeze Dajane je bio uzbudljiv poput jednog filma, pa ne čudi što se i danas, 24 godine poslije njene tragične pogiblje u saobraćajnoj nesreći, njeno ime skoro svaki dan pominje u mesijima.

Princeza od Velsa na jučerašnji datum bi proslavila svoj šesdeseti rođendan, a javnost još uvijek ne prestaje da intrigira sve ono što se ticalo njenog života.

Udajom za nasljednika britanskog trona, princa Čarlsa, Dajana Spenser je dobila titulu princeze, priliku da obiđe cijeli svijet i upozna najznačajnije ljude svog vremena. Žene su oponašale njen način oblačenja, frizure, ponašanje, a svi muškarci su potajno bili zaljubljeni u njene neobične plave oči.

O susretu sa princezom Dajanom, koju je upoznao na samom vrhuncu popularnosti, pričao je i bivši teniser Slobodan Boba Živojinović.

– Sedam dana prije „Vimbldona“ 1987. godine održan je humanitarni meč pod njenim pokroviteljstvom. Bio sam jedan od učesnika, pored još par poznatih tenisera. Tada sam upoznao Lejdi Dajanu. U prvom razgovoru pitala me je da li sam ja onaj teniser koji ima najjači servis – ispričao je Boba Živojinović, dodajući da su se ponovo sreli sljedeće godine.

– Navijala je za mene sa tribina, iako je kraljevska porodica imala VIP ložu i velika je stvar kad na meč dođe da te bodri osoba poput nje – zabilježili su novinari prije par godinu ispovjest jednog od naših najboljih tenisera svih vremena.