Zdravlje

OVO kad pročitate, nikad više nećete zaspati bez zasoljenog limuna kraj glave: NIKAD NE BISTE VEROVALI ŠTA VAM MOŽE URADITI! (FOTO)

Mi zapravo nismo ni svjesni koliko nam priroda zapravo donosi prirodnih lijekova, bez ijednoj jedinog dodatka koji nam u dosta situacija može pomoći pri liječenju nekih bolesti, ali isto tako i generalno u unapređivanju našeg zdravlja.

Danas dosta često umjesto tih prirodnih lijekova mi uzimamo one vještačke lijekove, tablete i sirupe iz apoteka, koje su krcate hemikalijama, a pritome naročito mislimo na vitamine koji su fabrički izgrađeni, a pritome u prirodi imamo vitamine koji nam mogu mnogo bolje pomoći. Činjenica je da su naši preci znali mnogo mnogo više o prirodnim sastojcima koji nas okružuju, pa su se oni ustvari liječili tako. Zato, kada vam sljedeći put vaša baka kaže da popijete neki čaj, poslušajte je jer to sigurno nije uzalud.

Tako recimo, list od dunje i čaj od nara ima zaista sjajan učinak u rješavanju digestivnih problema, dok je limun kako znamo izvrstan izvor vitamina C koji nam pojačava imunitet i čuva zdravlje, naročito u ovom periodu pandemije. Uz sve to, također i kupus, posebno onaj kiseli, je fantastičan izvor vitamina C, pa ga zbog toga treba što češće jesti.

Kada je riječ o limunu, on nije samo dobar za vaš imunitet, već i za mnoge druge stvari. Da li ste znali da sam miris limuna djeluje ugodno na nas, podsjeća nas na čistoću, pa ga mnogi smatraju prirodnim antiseptikom, a koristi se jako često i u čišćenju. Isto tako, limun je sjajan u borbi protiv depresije i za napade anksioznosti. Ukoliko svaku noć pred spavanje stavite posoljeni limun isječen na četiri dijela (kao na slici ispod), on će vam pomoći sa problemima astme i prehlade, ali i alergije. Uz to, soba će vam ugodno mirisati, a ljeti nećete voditi bitku sa komarcima.