Savjeti

OVO JE PRVI ZNAK DA VAM JE VLAGA U SOBI OPASNO VELIKA: Majstori savjetuju, evo šta trebate uraditi DA VLAGA IZ SOBE NESTANE – JEDNOSTAVNO JE

Treba poduzeti odlučne korake protiv vlage i plijesni, jer mahanje čarobnim štapićem neće pomoći.

Sve ovisi o konkretnosti vašeg problema, ali za svaki problem postoji kakvo takvo rješenje. Jedan je pristup ako vlaga prodire kroz stare podrumske zidove, drugi ako su zidovi vlažni usljed manjka toplinske izolacije i slabe ventilacije određenog prostora, treći ako je riječ o ravnom krovu koji prokišnjava i treba popravak. Stanari su također često i sami izvor vlage. Jeste li znali da zrak u vašem stanu može dnevno primiti i do pet litara vode koju stvaraju samo sami stanari?

Vlaga u kući

Živjeti u umjerenoj klimi i istovremeno imati četiri godišnja doba s potpuno različitim vremenskim uvjetima je prikladno. Međutim, upravo takvi uvjeti s kišom, snijegom, suncem i promjenjivim temperaturama zahtijevaju da zgrade u kojima živimo održavaju idealnu vlažnost i temperaturu. Dva su glavna uzroka vlažnih zidova. Potrebno je razlikovati vlagu zbog isticanja i vlagu zbog kondenzacije.

Vlaga zbog curenja rezultat je loše hidroizolacije, a uglavnom je riječ o žutim i smeđim mrljama. Vlaga koja nastaje od kondenzacije posljedica je manjka toplinske izolacije i loše ventilacije čitavog prostora, ukoliko zidovi nisu pravilno izvedeni, ukoliko ne dišu, u uglovima će biti puno vlage i kondenzata, a plijesni se to naročito sviđa.

Vlagu u prostorijama u vašem domu treba mjeriti kako bi se kontrolirala količina energije koju troši ventilacija. Potrošnja energije u kući bit će mnogo manja upotrebom uređaja namijenjenih za mjerenje vlage.

Ostatak ovog interesantnog teksta možete pročitati na ovom linku OVDJE