Neke žene ne shvaćaju da ljepota leži u suptilnim detaljima. Bilo da se radi o odjeći, obući, modnim dodacima ili fizičkom izgledu.

Fotografije kruže društvenim mrežama žena koje su preko botoksa i punila u ustima prešle sve moguće granice, do te mjere da su im lica sada potpuno iskrivljena i zapravo izgledaju ružnije, i nažalost – nisu postale predmet divljenja, nego ismijavanja, čak ih uspoređujući s jeftinim porno glumcima.

Nažalost, plastične hirurgije, ili profesionalno rečeno, kozmetičke korekcije postale su vrlo popularne, posebno posljednjih godina. Dobna granica za odlazak kozmetičkom hirurgu, vjerovatno najbolje plaćenom liječniku, sada se pomiče – i to prema dole.

Svakog dana možemo naići na vijest da negdje u svijetu u nekoj zemlji roditelji plaćaju svom djetetu da ode pod nož i instalira silikone ili „samo“ ubrizgava botoks. Zaista jako tužno, ali to je stvarnost.

Naravno, postoji psihološki učinak. Jer kad vidite da je 99% poznatih glumaca i pjevača (i starleta u reality programima) potpuno plastificirano masovnim operacijama, pomislite sebi: je li danas dobar pjevač koji jedva može pomicati usta od botoxa, ili onaj koji ima bogat i raskošan glas?

Je li dobar glumac / glumica onaj koji se samo nasmiješi fotoaparatu jer ne može pomicati usta ili trepnuti, ili onaj koji stvarno “prodaje” njihov lik originalnim i prirodnim pokretima i ponašanjem na setu?

Danas je u svijetu mnogo zla, ali jedan od najvećih su zasigurno silikoni. Kakva su vaša mišljenja o djevojkama koje pretjeraju s tim?

Preporučujemo
Loading..