Novo

Ovo je KOŽA MOJE BAKE u 96. godini – deo koji je IZLAGALA SUNCU! A pogledajte kako izgleda deo lica koji NIKADA nije sunčala – ovo je NEVEROVATNA RAZLIKA!

Neprestano možemo čuti koliko sunce i UV zračenje oštećuju našu kožu te da čak mogu i ozbiljno ugroziti naše zdravlje, ali često ovakve tvrdnje olako shvatamo pa ih i zanemarujemo.

Ali, da ovakvi navodi stvarno imaju težinu govore i veliki broj komentara i apeli stručnjaka, te i slikoviti prikazi.

Nedavno je tako banjalučka doktorica Zlata Popović Čkonjović na društvenoj mreži Instagram na profilu ženama pokušala da upravo kroz jedan slikovit i živi primjer objasni šta to sunčevi zraci rade našoj koži.

Ovaj specijalista plastične i estektske hirurgije je podijelila fotografije svoje bake na kojima se jasno vidi razlika u kvalitetu djela kože koji je bio izložen suncu godinama i koji nije. Ovu zanimljivu objavu doktorice Zlate Popović prenosimo u potpunosti.

“Kada sam prvi put postavila slike svoje bake koja danas ima 96 godina, koja je cijeli život izložena jakom sunčevom zračenju i vjetru zbog toga što živi na nadmorskoj visini od 1300m, reakcije su bile nevjerovatne. Drago mi je da je uticala na vas, da razmislite dobro o sunčanju. Ona od ranog djetinjstva nosi maramu, nikada nije izlagala suncu dijelove koje pokriva marama, kao ni svoj dekolte. Obratite pažnju na dubinu bora na mjestima koja su konstantno izložena suncu. Obratite i na to da na dijelu dekoltea i vrata ima jedan mladež/ ben/ biljeg i tri hemangioma, a sad pogledajte svoj dekolte?!

Ja imam hiljadu pjegica i mladeža, hiljadu, i to sve zbog toga što sam kao mladja izgorila na suncu, nisam koristila SPF, mazala se kojekakvim uljima da bolje potamnim, išla u solarijum.

Ostatak čitajte OVDJE.