Novo Vijesti

OVO JE DEVETERO SIROČADI KOJA SU OSTALA IZA ELVIRE KOJA SI JE ODUZELA ŽIVOT – EVO šta će biti s njima, TUGA VELIKA! (FOTO)

U prošloj sedmici je cijeli region potresla vijest o smrti Elvire Mulavdić iz Živinica iza koje je ostalo devetero djece, najstariji je Ajdin koji ima 14 godina a najmlađem sinu su tek 4 mjeseca. Ova žena je sebi oduzela život popivši veliku količinu tableta za smirenje a sve zbog nesređenih porodičnih odnosa zbog koji je porodica bila i pod kontrolom Centra za socijalni rad.

Direktorica ove ustanove je rekla da se nakon smrti majke djeca nalaze pod nadzorom centra koji ih obilazi jednom sedmično i da će im se po potrebi pružati pomoć. Otac Asmir kaže da ne postoji sila koja bi ga razdvojila od njegove djece. Tvrdi da će se boriti da ih sve odhrani i izvede na pravi put a već je angažovao i ženu koja dolazi svaki dan, brine o njima i kući.

Istakao je da su mu i ljudi sa svih strana pomogli tako što su im poslali hranu a u centru za socijalni rad su mu rekli da dođe i da potpiše dokument da on svoju djecu neće dati u dom. On je negirao i priče koje su se pojavljivale iu medijima da je alkoholičar te je rekao da je do gubikta supruge skupljao limenke da bi prehranio porodicu.

Ono što mu nedostaje je auto jer ima dvoje djece koja su sto postotni invalidi i teško mu je da ih odvede na terapije bez vozila. Komšije ipak govore kako je Elvira digla ruku na sebe zbog nesređenih bračnih odnosa i neimaštine ali sada je primarni cilj svima da ova djeca imaju barem ono osnovno.