Novo

OVO GLEDATE NA VLASTITU ODGOVORNOST: Žena PUKLA ispred KOVID AMBULANTE, a policajci BRUTALNO reagovali!

Pandemija koronavirusa je zauzela dobro maha i vlada donekle našim svakodnevnicama i indirektno, našim životima. Nažalost, svaki dan su vijesti lošije, sve je više oboljelih širom svijeta, sve je više i onih koji se nažalost, ne uspiju izboriti sa bolešću pa to sve htjeli ne htjeli, utiče i na psihu ljudi.

Krizni štabovi i vlade organizuju rad svih ustanova pa tako i medicinskih ustanova. U bolnicama su odjeljenja organizovana kao kovid odjeljenja sa intenzivnom njegom, sistemom za kisik i sa respiratorima. U lokalnim domovima zdravlja su organizovane ambulante koje su samo za kovid pacijente.

Nažalost, ispred tih kovid ambulanti su veliki redovi. Na ulazak i na medicinsku obradu treba sačekati, u redovima sa propisanom međusobnom udaljenošću, čeka se prilično vremena, pa ako je čovjek onda još slab i još vremenski uslovi ne pogoduju tome onda se to čekanje može pretvoriti u pravu patnju. Tada pacijenti, ionako već bolesni, slabi, iscrpljeni i u strahu gube još i strpljenje i reaguju možda bučnije.

Jedna takva situacija je snimljena i objavljena na društvenim mrežama u Španiji a vrlo brzo je snimak postao i viralan. Radi se o dešavanjima ispred jedne kovid ambulante u Španiji u gradu Sabadelu, možda to i nebi bilo tako popularno da katalonska policija nije koristila elektrošoker da bi savladala ženu od 26 godina.

Iz policijskog izvještaja se može zaključiti da su u prošlu srijedu popodne, policajci dobili poziv od medicinskih radnika iz te ambulante. Pacijentica je je imala zakazan pregled za testiranje na kovid-19 i bila je u pratnji svoje majke ali protokol ne dozvoljava da uđe još jedna osoba. Na to je pacijentica postala agresivna i čak fizički napala zdravstvene radnike.

U ambulanti su je pokušali smiriti, ali nisu uspjeli u tome , pa su pozvali policiju . A kada su je policajci pokušali udaljiti iz ambulantne, ona je navodno počela udarati i policajce pa je jedan od njih izvukao elektrošoker i onesposobio ženu. Pacijentica Paula, negira da je napala policajce, čak kaže

” Visoka sam svega 160 centimetara, mene je lahko savladati ,a pogotovo dva policajca. Nije bio potreban elektrošoker.”

Paula kaže da se neće završiti na ovome, želi prijaviti policajca koji je upotrijebio elektrošoker.