Zdravlje

OVE 2 VRSTE VOĆA NAJBRŽE SPUŠTAJU HOLESTEROL! Jedite ih svakog dana i OČISTITE masnoće iz krvi, EVO KAKO DELUJE! (FOTO)

Mi se u nastavku današnjeg članka malo fokusiramo na segment zdravlja i odaljićemo se u sa temom od korona virusa o kojem se priča skoro na svakom ćošku. Svakako da je skoro svaki segment ljudskog zdravlja itekako povezan sa segmentom ishrane koja je na Balkanu definitivno u zapećku. Ljudi ovde u opšte ne paze šta jedu pojam vegetarijanac je definitivno tek u razvoju a o treningu i zdravom životu se aposltno ne razmišlja.

I ako neko ode u teretanu i radi sve veže to je samo zbog društvenih mreža i samo promocije. Ovde se jede masno i slasno sa puno slatkiša a alkohol i nikotin su prisutni na skoro svakom ćošku. Zato je holesterol i masnoća u krvi jako veliki problem koji je dostigao zavidan nivo u negaativnom kontekstu u poslednjih par goddina.

Tako mi danas govorimo o par voćki koje su itekako dobre u borbi protiv holesterola. Prva od njih je svakako jabuka koja je definitivno i najzdravija voćka koja se može naći u celom svetu. Kako doktori i nutricionisti nalažu dovoljna je samo jedna jabuka dnevno da vaše žile budu apsolutno čiste.

Pektin je rastvorljivo vlaskno koje sadrži jauka i koja je “smrt” za loš holesterol. Pored njega je avokado jako dobbar a jako malo se konzumira na bbalkanskim prostorima. On u sebi sadrži jako veliki procenat zdravih masti.