Novo

OVDE JE NA HLADNOĆI OSTAVLJEN DEČAK SREĆKO: Bebu staru jedva 3 sata roditelji ostavili pored kontejnera kao otpad – javnost zgrožena (FOTO)

Prema pisanju Kurira, nađena je beba pored puta u selu Bukovska kod Kučeva, tačnije u zaseoku Ponore, ostavljena u pletenoj korpi umotana u plavo ćebe.

“Beba je malo promrzla, nema povreda i dobro je. Smještena je na neonatologiji u požarevačkoj bolnici i ocijenjena je visoko od ljekara, beba je još imala pupčanu vrpcu na sebi. U toku je potraga za majkom. Ova beba je ostavljena na isti način kao i novorođenče koje je pronađeno prije godinu dana kod Crljenca. I tada se radilo o tek rođenom dječaku kojem ni pupčana vrpca nije bila podvezana kako treba” – otkrio je naš izvor.

“U blizini moje kuće je ostavljena beba, pored puta smo vidjeli korpu, mislili smo da je smeće pa smo sin i ja otišli da provjerimo šta je u pitanju i vidjeli smo bebu u korpi. Bila je umotana u plavu dekicu i vidjelo se da daje znake života. Nemam pojma ko bi mogao tu ostaviti bebu. ?” – ispričali su Bratislav i Brane Žurkić, i dodali: “Hvala bogu što je živa!”

Korpu na putu je vidjela i mještanka Violeta Paunović ali nije reagovala

“Oko sedam ujutru sam vozila djecu u školu i vidjela sam korpu pored puta ali mi ni na kraj pameti nije bilo da je neko ostavio dijete, kad sam kasnije saznala da je beba, pokajala sam se što nisam zaustavila auto da pogledam… Sreća pa su ljudi čija je kuća u blizini sve prijavili policiji.” – rekla je Paunovićeva za Kurir, koja je dala izjavu i u policiji.

Tehničar Doma zdravlja Kučevo, Vlasta Milić, živi u blizini pa je odmah čim je čuo za slučaj krenuo na lice mjesta.

“Prijava je stigla u DZ, kolege su me odmah nazvale ,sjeo sam u auto i i krenuo sa komšinicom. Sreća pa su Brane i Bratislav Žurkić našli bebu prije kerova kojih ima dosta. S njima dvojicom nisam ni stigao porazgovarati jer smo odmah bebu povezli u DZ. Ljekari su ga prozvali Srećko” – ispričao je Vlasta za naš list.