Novo

OVAJ GRAD U SRBIJI PREPUN ZMIJA! Građani u strahu: Mile kao u košnici, noću zatvaramo prozore!

I za danas imamo jednu temu koja se odnosi na zmije, o kojima se u poslednje vrijeme dosta piše i priča, a skoro svakog dana imamo priliku da čujemo neku novu priču, koja ledi krv u žilama, posebno onima koji se plaše zmija. Ljeto pored svih pozitivnih stvari koje nosi sa sobom, donijelo je i pojavu zmija, ove godine izgleda više nego ranije, pa vam mi u nastavku donosimo jednu priču, koja nam dolazi iz Srbije.

Naime, kada govorimo o zmijama, njihovo prisustvo na ulicama, putevima, zgradama i kućama ove godine postale su sa svim normalna stvar, ali bez obzira na to ljudi se i dalje najviše plaše njih i susreta sa njima. Do njihovog razmnožavanja dolazi nevjerovatnom brzinom, da li svjesno ili nesvjesno neko im u tome dosta pomaže, i to vjerovali ili ne u Leskovcu u Srbiji. Recimo, na lokaciji koja se nalazi u blizini Osnovne škole “Vuk Karadžić”, odnosno Ulice Save Kovačevića broj 58 stoji jedan prazan plac, koji je urastao u korov jer neki su se nasljednici raštrkali po svijetu, a one što su ostali u Leskovcu ili ne zanima taj plac ili ih mrze da ga čiste.

Jedan čovjek koji živi u toj ulici u kojoj inače ima puno djece za medije izjavio je sljedeće: “Na tom placu je leglo zmija. Znamo po tome što čas, čas, pa izađe po neki gmizavac i istraumira i decu i stare. Molio sam, dvorio sam da se počisti od gustog rastinja, ali sam dobio odgovor da je jedan od pet vlasnika platio nekog da čisti. Međutim, plac je neočišćen”, ali žale se i ostali mještani koji su rekli: “Taj plac je bio nepokošen godinama, drveće je visilo preko ulice, pa smo mi prijavljivali nadležnim organima. I onda je vlasnik ili neko njegov došao i počistio sve. Od tada se više niko ne pojavljuje, a mi smo sami jedan deo očistili, tamo gde nema drveće. Ipak, otuda i dalje mile zmije po ulici, ko u košnici”. Ostatak teksta pročitajte ovde.