Zanimljivosti

OVA ŽENA IMA NAJDUŽU KOSU NA SVETU: Kada čujete zašto se nikada nije ošišala, sledićete se u mestu (VIDEO)

Nilanshi Patel (Indija) drži titulu tinejdžera sa najdužom kosom od 21. novembra 2018. godine i nedavno je treći put oborila rekord, te je postigla rekord najduže kose ikad na tinejdžeru.

Izvorno mjerenje njezine kose u 2018. godini bilo je 170,5 cm, što je dobila u talijanskoj televizijskoj emisiji La Notte dei Record (Noć rekorda).

Tokom posljednje dvije godine dva je puta srušila vlastiti rekord jer joj je kosa porasla.

Prvo na 190 cm 22. septembra 2019., a zatim na zadivljujuću dužinu od 200 cm ove godine.

Za ovaj zapis mjerenje se mora provoditi kad je kosa mokra, jer je kosa prirodno duža kad je mokra i stoga omogućuje jasno mjerenje.

Kosu treba postaviti na ravnu površinu uz spravu za mjerenje kako bi se jasno pokazala dužina.

Nilanshi, koju prijatelji nazivaju Zlatokosa, osigurala je svoj posljednji rekord par dana prije svog 18. rođendana.

Nakon što je u augustu ove godine napunila 18 godina, Nilanshi više nema pravo na rekordno najdužu kosu na tinejdžeru, ali i dalje će držati rekord u najdužoj kosi ikad na tinejdžeru.

Nilanshi kosu pušta da raste od svoje šeste godine, nakon lošeg iskustva u frizerima.

“Ošišala sam se, jako sam se loše ošišala. Dakle, tada sam odlučila da se neću šišati. To sam odlučila kad sam imala šest godina i od tada je nisam ošišala”, objasnila je.

Nilanshijina majka uvijek je podržavala njezinu odluku da uzgaja kosu i pomaže je sušiti i češljati svake sedmice nakon pranja.

Kad je Nilanshi izvorno dobila svoj rekord u 2018. godini, bila je jako zadovoljna.

Budućnost je za Nilanshijinu kosu nejasna – hoće li slijediti stope bivšeg rekordera Keita Kawahare i dobiti novi novi izgled, ili će nastojati oboriti sveukupni rekord koji ima Xie Qiuping (Kina) za najdužu kosu na glavi (ženska)?