Zanimljivosti

Ova mozgalica ZALUDELA SVE! Skoro niko ne može pronaći rešenje, jeste li vi BOLJI OD NJIH?!

Naša svakodnevnica je uglavnom veoma dinamična, dnevne obaveze, posao, kuća, porodica…sve to zahtijeva od nas da dobro planiramo vrijeme kako bi se sve stiglo.

Stručnjaci govore onda o tome kako svako treba naći neki ventil za sebe kako bi se sačuvalo I mentalno zdravlje i otpustio pritisak.

Nekome je to sport, nekome šetnja, nekome knjiga a neko voli igrice. Ono što je takođe veoma dobro i veoma često korišteno su razne pitalice, zagonetke, rebusi ili mozgalice.

Stručnjaci se slažu da su mozgalice, kako samo ime kažu, veoma dobre za trening mozga, na trening moždanih vijuga, razvijanje percepcije i jačanje koncentracije ljudi. A onda sve bude naravno puno slađe i ljepše, kada se ovakve mozgalice uspijete sami da riješite a još je veći užitak kada sebi odredite neki vremenski rok za riješenje pitalica ovakvoga tipa.

Evo jedne mozgalice, matematičke pitalice koja kruži društvenim mrežama i pravi dar mar. Nekako ne idu baš ta matematička rješenja, iako su rješenja pa skoro na dohvat ruke. Pomuče se ljudi sa rješavanjem, sabiranjem i oduzimanjem pa čak brzo  i odustaju a rješenja znaju biti veoma jednostavna. A onda kada uspiju riješiti, djeluje to pozitivno na čovjeka, podiže samopouzdanje i podiže nivo sreće u tijelu. Pa se onda brzo to proslijedi prijateljima da i oni rješavaju.

Na slici možemo vidjeti jednu jednostavnu jednačinu, koja je napravljena od običnih šibica. Zadatak je da se, uz pomjeranje samo 2 šibice, dobije tačna i jednostavna jednačina.

Na prvi pogled, ovo je itekako komplikovana jednačina, ali treba vam samo malo promućurnosti i dobićete jednostavno riješenje.

Do sada je na društvenim mrežama bilo jako puno i tačnih i netačnih rješenja a najbrži odgovor je stigao za 16 sekundi.

Koliko je Vama trebalo za rješenje? Pišite nam u komentarima sva vaša riješenja?