Novo

OTKRIVENA najveća TAJNA kralja popa: Evo kako je Majkl Džekson uspeo da uradi ovo! SADA JE SVE JASNO (VIDEO)

Majkl Džekson, muzičar kojeg su oponašali svi širom svijeta, preminuo je 25. juna 2009. godine, a svijet je u petak obilježio 12 godina odlaska kralja popa.

Pored sjajnih pjesama Džekson je bio posebno slavljen zbog načina kako je plesao. Bio je vjšet plesač, i u većini svojih spotova je učestvovao u koreografiji. U nizu misterija koje su ga pratile, posebno nerazjašnjena je bila ona koja se ticala njegovog slavnog pokreta, a to je nagib iz video spota Smooth Criminal.

Magneti u cipelama, konopci s kojim su ga pridržavali, samo su dio objašnjenja i to mogućih objašnjenja. Ali, neurohirurzi su sada detaljno objasnili kako je mogao učiniti nemoguće i izvesti pokret koji je bio mehanički nemoguć.

U spotu iz 1987. godine za pjesmu Smooth Criminal on se naginje pod uglom od 45 stepeni i to iz zgloba, dok sve vrijeme održava svoje tijelo uspravno poput nekog štapa. Iluziju koju su mnogi pokušali da oponašaju Džekson je uspješno izveo samo zahvaljujući posebni cipelama i njegovoj snazi.

Stručanji upozoravaju druge da ovo ni slučajno ne pokušavaju kako se ne bi povrijedili.

“Većina utreniranih plesača sa dobrom snagom središnjeg djela tijela moći će da se sagnu maksimalno 20 do 30 stepeni prema naprijed, ali Majkl je to uspio da uradi pod uglom od 45 stepeni i tako je ustvari učinio nešto nevjerovatno”, rekao je Manjul Tripati koji je u saradnji s kolegama sa instituta za medicinsku edukaciju i istraživanje iz Indije radio na ovom slučaju, piše BBC a prenosi hrvatski Express.

Kad bi neko pokušao da izvede ovaj poznati pokret i nagib iz spota “Smooth Criminala”, primjetio bi kako taj poseban položaj i snaga koja je potrebna za zauzimanje te poze, nije posebno opterećenje za leđne mišiće, nego predstavlja opterećenje za Ahilovu tetivu.

Ostatak čitajte OVDJE.