Novo

OSTALA BEZ NOGE ZBOG PARFEMA: Godinama trpela nesnosne bolove, život joj postao PAKAO (FOTO)

Djevojka iz Britanije Džil Hedington doživjela je bizarnu povredu prije par godina.

Naime, ona je slučajno srušila kockastu bočicu parfema s ormara koja joj je nakon toga pala na desno stopalo. Kobni pad parfema, koji se desio 2015. godine, prouzrokovao je da joj je noga otekla duplo i pojavili su joj se čirevi koji su se na kraju počeli širiti.

– Bol je od tog dana postajao sve jači, prvo sam pomislila da sam slomila nogu, da bar i jesam – kaže Džil. Kada se obratila doktorima, oni nisu dijagnostikovali nikakve lomove, pa je tada bila puštena kući. Oni su sumnjali na fibromialgiju, ali kada je noga natekla, i iskrivila se uz pojavu čireva, počele su nuspojave autoimune bolesti poznatije kao celijakija, pa se Britanka počela brinuti za svoje zdravlje i nogu.

– Pomalo sam postajala zatvorenik u svojoj kući, jer sam osjećala konstantnu bol. Nisam mogla ni da hodam – kaže Džil. Zbog takve jačine i vrste bola, morala je da spava na kauču, gdje joj je noga bila poduprta jednom kutijom. Kćerke su joj pomagale s hranom i sa laganim šetnjama. Nakon skoro godinu dana neznanja, doktori su konačno dijagnostikovali kompleksni regionalni bolni sindrom, hroničnu neuropatsku bol koja zahvata smo jedan ud, najčešće poslije neke povrede. To je stanje u kojoj osoba koja pati od te bolesti ima skoro konstantnu bol. Ona jednostavno nije mogla više da trpi bol, pa je zamolila doktore da joj na kraju amputiraju nogu.

Ostatak teksta možete pročitati na linku OVDJE.