Novo Vijesti

OPREZ! Besplatni razgovori za Srbe nisu ukinuti svuda: Ovo su sve cene ROMINGA u regionu

Od jučer su srpski turisti koji imaju pakete mobilne telefonije domaćih mobilnih operatora Telekom Srbija, A1 Srbija i Telenora doo, u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji, Albaniji kao i Južnoj Srpskoj pokrajini Kosovu mogu da razgovaraju bez ograničenja, zbog toga što je u ovim zemljama i zvanično ukinut roming.

Ali, u nekim slučajevima je ograničeno korištenje interneta, pa se savjetuje da prije putovanja detaljno provjerite uslove kod svog operatora, ipak, na mnogim omiljenim destinacijama srpskih turista još uvijek možete žestoko nabiti račun za telefon, a dok sačekamo da se i tako ukine roming, srbijanski Objektiv vam daje pregled trenutnih cjena SMS poruka, minuta kao i interneta u Grčkoj, Bugarskoj, Turskoj, Sloveniji i Hrvatskoj.

Cjene usluga za korisnike Telenora Srbija: Tarifni dodatak „Roming 1 GB sedam dana” korisnicima daje 1 GB internet saobraćaja u toku sedam dana (168 sati od trenutka aktivacije) u mrežama svih mobilnih operatora po cjeni od 699 dinara. Ovaj dodatak važi za Hrvatsku, Sloveniju, Bugarsku i Tursku.

Najpovoljnija i najjednostavnija varijanta prilikom boravka u zemlji u kojoj postoji roming je kupovina lokalne SIM kartice sa pripejd paketom, koji obuhvata određeni broj minuta, interneta i SMS poruka. Većina kompanija nudi i posebne pakete za turiste koji najčešće važe sedam, 15 ili trideset dana.

Hrvatska
U ovoj državi postoji više paketa koji turistima omogućavaju da po povoljnoj cjeni koriste svoje mobilne telefone i za vrijeme godišnjeg odmora, pa tako recimo za samo tri eura možete dobiti 2.500 MB interneta i 400 minuta ili SMS poruka koje morate iskoristiti u roku od sedam dana.

Ostatak čitajte OVDJE.