Novo

On je na sahranu svoga prijatelja došao u drečavoj zelenoj haljini: RAZLOG ZBOG ČEGA JE TO NAPRAVIO JE RASTUŽIO SVE…Zbog ovoga su svi PLAKALI..

Svi smo mi do sada izgubili nekog nama jako bliskog, ili dragog i voljene osobe, koja nam je mnogo značila, bilo da se tu radi o roditeljima, članovima porodice, prijateljima i svakoga to mnogo pogodi. Također, na internetu i društvenim mrežama imamo priliku da pročitamo puno takvih ispovijesti. Ljudi pišu kako se bore sa takvim gubitkom, pa je i današnja priča povezana upravo sa time.

Ova priča počinje tako što su se dva druga dogovorila šta treba da jedan uradi ukoliko drugi prije vremena ode na onaj tamo svijet. Već par dana glavna vijest u svim medijima jesu dešavanja u Afganistanu, pa su mnogi šokirani sa slikama i snimcima iz te zemlje i svega ono što se dešava u njoj.

Tako je ovaj mladić, čije je ime Kevin Eliot i koji je vojnik i koji inače živi u mjestu Dandi u Škotskoj bio u službi Afganistan pa je na jednom svom dopustu sklopio dogovor sa svojim prijateljem, kako treba da se ponaša ukoliko se on ne vrati iz Afganistana, a dogovor koji su oni sklopili je bio jako čudan.

Tada je Kevin od svog prijatelja zatražio ako se ne bude vratio živ iz vojske, da njegov taj prijatelj koji se zove Beri, dođe na njegovu sahranu odjeven u jednu od najružnih boja haljina, koju bude mogao da pronađe u tom trenutku. Nakon 3 godine desila se ta tragedija, Kevin je izgubio život, a Beri iako je bio u velikoj tuzi, on je opet ispoštovao njihov dogovor. Beri se pojavio u ružnoj haljini i obukao je ružičaste čarape.