Novo Showbizz

Oglasio se i Aca Lukas povodom SKANDALA Sadika Hasanovića: Ono što je rekao mnoge će NALJUTITI

Nakon što je veliki broj ljudi na duštvenim mrežama žestoko osudili ovogodišnjeg finalistu Zvezda Granda Sadika Hasanovića koji je pjevao pjesme o klanju Srba i slikao se sa Naserom Orićem, pa je onda takmičenjem u Grandu pokušao da stekne slavu, prašina nikako da se stiša.

Mreže su se usijale od svih komentara da ovaj mladić mora da bude kažnjen na neki način, a neki su čak poručili i da mu treba zabraniti ulazak u Srbiju.

OVim povodom odlučili smo pozvati i bivšeg člana žirija Acu Lukasa, pa je on ovog puta rekao sljedeće:

– Imamo mi mnogo gorih koji su prije njega pjevali o tim temama, a niko ni prstom nije mrdnuo. Evo na primjer Dino Merlin i ništa se nije desilo. Sada se digla tolika dževa oko dečka koji to uopšte nije zaslužio, štaviše on takve pejsme nije pjevao za vrijeme takmičenja i mislim da ga trebaju pustiti na miru. – izjavio je Lukas za srbijanski Objektiv.

Osim Ace Lukasa ubrzo zatim se oglasio i Đorđe David koji je rekao sljedeće:

– Sve što je bilo prije ulaska bilo kojeg kandidata u takmičenje mene ne zanima, i mi smo tu da ocjenjujemo njegov rad talenat i disciplinu, a za Sadika mogu da kažem da je izvanredno talentovano stvorenje, strašno vaspitan dečko koji je na svoje zadatke odgovarao tačno i na vrijeme, on je neko ko je izuzetno dobar interpretator narodne muzike.

– Sve ostalo je na produkciji, svi mi imamo prošlost, a ratna vremena na koja se stalno vraćamo i i mi i Hrvati i muslimani u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makediniji samo nas vraća unazad. To je ono što ja imam da izjavim o svemu- rekao je David za Kurir.