Novo

OGLASIO SE ĐORĐE DAVID, EVO ŠTA JE REKAO O SADIKU: Jednim komentarom začepio svima usta, OVO NISU OČEKIVALI

Mediji u Srbiji su optužili finalistu Zvezda Granda, Sadika Ahmetovića iz Srebrenika a sve to zbog govora mržnje.

Navode da čovjek koji podržava Orića, dolazi pravo u Srbiju, u Beograd i pravi karijeru uz pomoć Zvezda Granda te da je ranije pjevao o ubijanju Srba. Vrlo je bitno napomenuti da je fotografija nastala prije samo tri godine.

Sada se Sadik oglasio saopštenjem na društvenoj mreži instagram:

“Umjesto najljepših dana koje bi trebalo da provodim zbog sjajnog rezultata u Zvezdama Granda, meni se život pretvorio u pakao doslovno.

Dragi ljudi, imam dvadeset godina, nisam sposoban da mrzim. Ja sam Bosanac i ponosim se time, ali biti Bosanac znači i voljeti i poštovati druge ljude, nacije i vjere. I ja sam izrastao baš u takvog čovjeka. Pa baš u takmičenju sam se družio sa svima, obožavam sve moje kolege i drugare iz ZG, moju Mariju..

Sada se o svemu tome oglasio i Đorđe David.

– Sve što je bilo prije ulaska bilo kog kandidata u takmičenje mene ne zanima, i mi smo tu da ocjenjujemo njegov rad talenat i disciplinu. Za Sadika mogu da kažem da je izvanredno talentovano stvorenje, strašno vaspitan dečko koji je na svoje zadatke odgovarao tačno i na vrijeme, on je neko ko je izuzetno dobar interpretator narodne muzike.

– Sve ostalo je na produkciji. Svi imamo prošlost, a ratna vremena na koja se stalno vraćamo i i mi i Hrvati i muslimani u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makediniji samo nas vraća unazad. To je ono što ja imam da izjavim- rekao je David za Kurir.