Showbizz

OGLASILA SE ADVOKATICA! Penziju legendarnog pjevača od 1.500 EURA može naslijediti bivša Džejova žena, ispunjava sve preduslove

Bivša supruga pokojnog  pjevača Džeja Ramandovskog , Nada Ramandovski , ispunjava sve uslove da naslijedi njegovu penziju , koju je stekao za života i primao iz Austrije. Džej je ostvario primanja na mjesečnu naknadu u iznosu od 1.500 eura na ime invalidske penzije , nakon što je prije tri godine u Beču imao operaciu srčanih zalisaka.

 

Džej je godinama plaćao porez i socijalo osiguranje u Beču , i dobio je više nego pristojno mjesečno primanje. Sada prema tamošnjem zakonu , Džejeva bivša supruga Nada ima puno pravo da naslijedi njegovu penziju.

Džej je posljednjih godina imao velike troškove zbog liječenja i operacije u Austriji , zbog čega je morao da se zaduži kod bliskih prijatelja. Kako je za medije ispričao ozvor blizak Džejevoj porodici , radi se o iznosu od nekoliko desetina hiljada eura. Pjevač je ipak uspio da vrati sve dugove prije svoje smrti. Džej i Nada su bili u braku punih 15 godina . Iako su se sudski razveli , ona ima puno pravo da naslijedi njegovu penziju.